Tensió entre unionistes i independentistes a BCN

Els Mossos van impedir que la marxa d’Hablamos Español arribésa la plaça de Sant Jaume, on s’està fent l’Acampada per la Llibertat

17 septiembre 2018 10:06 | Actualizado a 17 septiembre 2018 10:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Unes 1.500 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana de Barcelona, es van manifestar ahir al centre de Barcelona convocades per l’entitat Hablamos Español. Ho van fer «a favor de la llibertat d’elecció de llengua» i «d’una escola sense adoctrinament nacionalista». 

La marxa va sortir al migdia de la plaça Universitat i havia d’arribar a la plaça de Sant Jaume, on s’havien de fer els parlaments finals i la lectura del manifest. No ho van poder fer, però, per la presència de 1.500 persones –també segons càlculs de la Guàrdia Urbana-, que també van anar fins a la plaça de Sant Jaume per donar suport a les persones que participen en l’Acampada per la Llibertat. 

Convocats per diversos Comitès de Defensa de la República (CDR), la mobilització volia donar suport a «l’escola pública, de qualitat, laica, inclusiva i en català», així com demanar la llibertat per als polítics presos. 

A la Via Laietana, a l’altura de plaça de l’Àngel un fort cordó policial realitzat pels Mossos d’Esquadra va separar els participants de les dues manifestacions, que van mostrar les seves respectives pancartes i es van intercanviar crits. 

Tot i que es van viure alguns moments de tensió entre alguns participants de la manifestació organitzada per Hablamos Español i els Mossos, aquests van informar que no es van registrar incidents ni tampoc es va practicar cap detenció.

Comentarios
Multimedia Diari