Juli Bayot i el seu gos Gandalf guanyen el Concurs de Prades

El pastor d'Ares del Maestrat ja havia guanyat quatre vegades aquesta competició

19 mayo 2017 18:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gandalf va ser el gran protagonista del XXIX Concurs de Gossos d’Atura celebrat ahir al camp de futbol de Prades, i no es tracta pas del personatge del Senyor dels Anells, sinó d’un gos de la raça border collie. Ell i el seu pastor Juli Bayot, procedents d’Ares del Maestrat (Castelló), van ser capaços de fer front a unes ovelles que van demostrar tenir veu pròpia. I és que en més d’una ocasió es van afrontar als gossos d’atura que desesperadament intentaven conduir el ramat cap on el seu amo els indicava.

«Quines ovelles més rebels!», exclamava el públic en veure com un dels gossos havia de retrocedir perquè una ovella el perseguia, mentre el pastor cridava: «Planta cara!» D’altra banda, el joc es va haver d’aturar tres vegades perquè el ramat va ‘decidir’ abandonar la pista tot saltant la cinta de la part posterior del camp de futbol. «A veure si podem recuperar aquestes ovelles i reprenem l’espectacle», es disculpava el comentarista.

El Concurs es va posar en marxa a les 11 h amb un total de 13 participants procedents d’arreu de Catalunya, però també de Castelló i el País Basc, sota un sol que cremava amb força. Els visitants, que s’agrupaven sota l’ombra, anaven ben preparats amb gorres, crema de sol i paraigües.

La competició constava de dues proves. En la primera, el pastor havia d’aconseguir en un màxim de 5 minuts que el seu gos conduís el ramat cap a un cercle marcat a terra i, posteriorment, fer-lo passar per una de les dues portes instal·lades al camp.

Dels 13 participants, tan sols 5 van aconseguir superar la prova i passar a la segona fase, consistent en fer entrar el ramat al corral en 6 minuts.

«Avui, les ovelles han posat molta dificultat, però a mi ja m’agrada que sigui així», explicava el pastor guanyador, Juli Bayot. Aquesta era l’onzena vegada que participava en el Concurs de Prades i, tot i que ja havia guanyat quatre cops, ahir va ser la primera que vencia la competició amb Gandalf, el seu gos.

Ramats d’ànecs per la plaça

Com a prèvia del XXIX Concurs de Gossos d’Atura, divendres al vespre la plaça Major de Prades va acollir una demostració de conducció de ramats d’ànecs. Un gran nombre de curiosos van omplir l’espai per ser testimonis d’un espectacle que comptà amb un ramat de sis ànecs i dos gossos d’atura que els anaven guiant.

Comentarios
Multimedia Diari