'Gràcies al menjador social de Valls ens assegurem el dinar. Si no, no sé pas com ho faríem'

El menjador està en perill en quedar-se sense local

19 mayo 2017 18:02 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A dia d’avui, el menjador social La Taulada ofereix una vuitantena de dinars diaris que van dirigits a totes aquelles persones que es troben amb dificultats econòmiques i que no poden assumir despeses tan bàsiques com és l’alimentació.

És el cas del Joan i el Fernando, que ahir al migdia compartien taula per dinar allò que havien preparat la Pepita i la Lola, les cuineres: llenties i pollastre amb patates.

«Sóc pensionista i he de pagar el lloguer de casa meva, però amb el que rebo, no puc cobrir les despeses», es lamentava el Joan, de 64 anys. Ell va néixer a Medina del Campo, a Valladolid, i ja fa 10 anys que viu a Valls, després de treballar durant anys a Tarragona per a Renfe. «Ara, si no fos per La Taulada, no sé pas com ho faria. Vinc aquí cada dia de dilluns a divendres per poder dinar», deia ahir amb un petit somriure a la cara i la seva característica gorra al cap.

El seu company, el Fernando, s’afegia a les paraules del Joan en destacar la importància del servei que està oferint aquest menjador social de Valls. «Jo em dedico a recollir ferralla i el que aconsegueixo amb la seva venda són els únics ingressos que obtingut», explicava.

Els usuaris de La Taulada també tenen la possibilitat de recollir el menjar en carmanyoles i, així, no haver de quedar-se a dinar al menjador. La majoria que opten per aquesta opció són famílies, com és el cas de la Mònica, de 38 anys. Ella es va quedar sense feina tot just quan va néixer la seva filla petita de 2 anys. Actualment està fent cursos de manipulació d’aliments i cuina per poder tenir un treball. «Gràcies a aquest servei ens assegurem el dinar, perquè hi ha mesos que únicament disposem de 100 euros», es lamentava ahir la Mònica.

Notícia relacionada: El menjador social de Valls, en perill en quedar-se sense local

Comentarios
Multimedia Diari