Valls enderrocarà part de l'ermita per millorar l'entrada a Santa Magdalena

L'edifici ubicat en aquest àmbit dificulta la visibilitat dels vehicles que entren al barri per la carretera de Picamoixons

19 mayo 2017 17:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Part de l’edifici ubicat on antigament hi havia l’ermita medieval de Santa Magdalena (finca de propietat municipal) serà enderrocat durant el 2017. L’objectiu és millorar la seguretat i accessibilitat dels veïns del barri vallenc de Santa Magdalena que utilitzen el carrer Freixa per sortir a la carretera de Picamoixons. L’edifici de l’antiga ermita està situat just a peu de carretera i al mig d’un tomb, fet que dificulta la visibilitat dels vehicles.

L’Ajuntament de Valls ha concretat que durant l’any 2017 es desenvoluparan les dues primeres fases del projecte. La primera, consistirà en l’enderroc del magatzem i d’aquelles parets i part de coberta que es trobin més deteriorades, uns treballs pressupostats en 34.000 euros. L’enderroc s’efectuarà manualment i sense ocasionar vibracions que puguin malmetre les restes medievals sota seguiment arqueològic per determinar si alguna de les parets són de l’ermita.

També durant el 2017 es rebaixarà el terra de l’actual pati i del magatzem que s’haurà enderrocat per tal de deixar el terreny preparat per poder realitzar un estudi arqueològic en extensió per buscar evidències de l’antiga ermita medieval a nivell de fonamentació.

Un cop completats aquests treballs d’enderroc de les parts més inestables de l’edifici, els arqueòlegs podran establir què cal protegir patrimonialment i encarregar, de cara a l’any 2018, una fase més del projecte d’adequació d’aquest espai.

Amb els treballs d’enderroc previstos per al 2017 es millorarà la visibilitat per als conductors en l’entrada i sortida al barri de Santa Magdalena des de la carretera de Picamoixons i, a més, s’haurà fet un pas endavant en la recuperació d’aquest entorn.


2011, primers enderrocs
L’any 2011, l’Ajuntament ja va efectuar per seguretat un enderroc preventiu d’una part de l’edifici que va supervisar el departament de Cultura de la Generalitat. En aquesta obra, es va enderrocar la coberta de l’edifici, les parets de la planta segona i part de la primera, així com els trespols de les dues plantes. També es va impermeabilitzar la coberta per evitar l’entrada d’aigua i es van estabilitzar amb puntals les parets.

Comentarios
Multimedia Diari