Absolt un home acusat d’abusar sexualment de la néta a Alcanar

El processat s’enfrontava a nou anys de presó i una ordre d’allunyament perquè no es pogués apropar a la nena durant cinc anys

21 mayo 2018 19:59 | Actualizado a 23 mayo 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou anys de presó, la prohibició de comunicar-se i d’apropar-se a menys de 500 metres de la víctima durant cinc i pagar una indemnització de 10.000 euros en concepte de dany moral. És la pena que la Fiscalia Provincial i l’acusació particular demanaven per a un home acusat d’un delicte continuat d’abusos sexuals cap a la seva néta. Però la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona ha absolt el processat. Els magistrats s’han basat, en part, en l’informe forense, que va apuntar que no havia hagut un «empreniment sexual».

La sentència recull que durant l’any 2006, la nena –que llavors tenia 10 anys– va residir temporalment en el domicili dels seus avis materns, a Alcanar. El 21 d’octubre de 2013, quan la noia tenia 17 anys, va denunciar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Amposta –on va anar amb la seva mare– que des que ella tenia nou anys i durant quatre el seu avi havia abusat d’ella. Va descriure els fets sexuals. També va denunciar que el 5 de setembre del mateix any, amb ocasió de la visita d’aquesta i la seva mare a la casa de l’avi, aquest la va agafar del braç i li va fer tocaments molt íntims.

Arrel de la denúncia, la noia fou examinada per dos metges forenses. Van determinar que l’himen estava intacte, sense lesions anatòmiques genitals i extragenitals, que poguessin acreditar l’existència de les relacions sexuals que relatada la noia.  Durant el judici, a més de la noia, van declarar els seus pares, l’acusat, la seva esposa i filla, i diversos dels seus néts. La noia va realitzar durant el judici un relat dels fets. Finalment va explicar que va denunciar al seu avi perquè la mare d’una amiga seva li va explicar que a la seva fill també li havia passat quelcom desaparegut. 

La mare de la denunciant va assegurar que es creia a la seva filla, mentre que la dona del processat va dir que feia 62 anys que és casada i que el seu marit és totalment innocent. Una de les seves nétes va dir que la seva cosina «és normal i més tímida», que abans de la denúncia sortien juntes i que no li havia explicat res d’abusos sexuals.

Comentarios
Multimedia Diari