El llagostí de la Ràpita té la seua gran Diada al pavelló

Ahir es van oferir milers de degustacions durant la Diada del Llagostí, dedicada al producte estrella local, que dóna inici a les jornades

11 noviembre 2018 15:49 | Actualizado a 20 noviembre 2018 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Llagostins a la marinera, llagostins saltats amb porro i xampinyons, llagostins a la taronja, pizza de carxofa i llagostins o llagostí crocant són algunes de les delícies en forma de tapa que els nombrosos visitants de la Diada del Llagostí de la Ràpita d’ahir van poder degustar. La Diada del Llagostí va celebrar-se ahir al pavelló firal 1 d’Octubre. Al migdia el pavelló es va omplir de gom a gom i oferia un aspecte ple d’ambient i agermanament.

Durant aquesta diada tretze restaurants i establiments rapitencs van oferir la tradicional degustació de tapa de llagostí més beguda al preu de 5 euros. Can Batiste, Casa Ramón Marinés, L’àncora, Llansola 1921, Noves Algues, Ventall Freddy, Miami Mar, Mar i Luz, L’alberg, Albert Guzman, Musclarium, L’avi Agustí i la Confraria de pescadors van oferir als milers de visitants d’aquesta diada tapes elaborades amb el producte estrella de la gastronomia rapitenca que, en aquesta època de l’any, es troba en el moment àlgid de captures.

Arrenquen les jornades
La gran diada d’ahir va servir per donar el tret de sortida de les setzenes jornades gastronòmiques dedicades a aquest projecte local tan preuat. Els restaurants rapitencs oferiran fins al 9 de desembre un seguit de menús especials, amb preus entre els 35 i 40 euros, en què es podran degustar diferents textures i maneres de cuinar aquest producte estrella rapitenc. Menús que inclouran carpaccio de llagostins, carxofa farcida de llagostins, arròs melós de llagostins, llagostins cuits al vapor o llagostí a la sal, entre d’altres.

Cal recordar que des d’Estació Nàutica de la Ràpita s’han activat uns packs de gastronatura, que permeten la participació en aquestes jornades combinant-ho amb estades a la Ràpita i activitats com el caiac, el surf de rem o les passejades en bicicleta. Les reserves d’aquests packs es poden fer al 977 10 10 10 o a través de la pàgina web enlarapita.com. D’altra banda, es recorda que és imprescindible la reserva prèvia en qualsevol dels restaurants de la Ràpita per gaudir d’aquests menús especials.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha valorat la importància d’unes «jornades plenament consolidades i que ens fan posar de gala, perquè el llagostí de la Ràpita és un producte identitari, que genera marca com a referent gastronòmic a les Terres de l’Ebre, gràcies a la professionalitat i la il·lusió dels restauradors participants que elaboren menús especials molt ben pensats per donar valor al llagostí».

Comentarios
Multimedia Diari