La Fira ÀGORA mostra l’auge de l’economia social a l’Ebre

L’esdeveniment està impulsat per l’Ateneu Cooperatiu, que ubica durant tot el dia 30 expositors amb projectes cooperativistes de diferents sectors a la Casa de Cultura 

14 abril 2018 15:12 | Actualizado a 14 abril 2018 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre se celebra avui, dissabte, a Ulldecona. La fira està impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, que treballa des d’inicis del 2017 per enfortir l’economia social i el cooperativisme. 

L’esdeveniment té com a objectiu mostrar què és realment l’economia social, posant a l’abast del públic projectes de diferents sectors cooperativistes per a que comparteixin la seva experiència, puguin ajudar a tots aquells interessats i, sobretot, per mostrar que realment, al territori, s’estan implantant sistemes alternatius que funcionen. 

Un punt d’exposició i de trobada que gira al voltant dels valors de la solidaritat i de l’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones. 

A banda, des de l’Ateneu s’ofereix assessorament als projectes que comencen i estan interessats en formar-se com a cooperativa; i a aquelles ja creades, per a la seva consolidació. 

30 expositors molt diversos
Una trentena d’expositors de diferents sectors s’ubiquen avui a la Casa de Cultura, a l’anomenat Espai Fira, on hi haurà professionals que expliquin els seus projectes. Els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable, tant de productes alimentaris com d’energia, telecomunicacions o assegurances. Però també hi haurà expositors del món de l’educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació. 

Just a l’altra banda de carrer, a l’Ajuntament d’Ulldecona, s’ubica l’Espai Àgora, on al llarg del dia es duran a terme diferents xarrades, debats i tallers. 

El tret de sortida serà a les deu del matí, amb la sessió inaugural de la fira, i a partir de dos quarts d’onze començaran les diferents xarrades, que tractaran els temes de l’economia social i solidària a les Terres de l’Ebre; les finances ètiques i cooperatives; el consum conscient i responsable; i el periodisme alternatiu i informació ètica. Totes elles acompanyades i dirigides per professionals dels sectors. 

I per últim la jornada compta amb una tercera ubicació, l’Espai Infantil, situat just a la plaça de la Diputació. Durant tot el dia hi haurà servei de ludoteca i espai d’activitats per als infants, de manera que tots aquells que vulguin deixar les seves criatures mentre gaudeixen de la fira i les xarrades, tindran aquesta opció. Per als nens es preparen activitats molt diverses, des d’un contacontes fins tallers d’art, motricitat i gestió d’emocions.  

Comentarios
Multimedia Diari