Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Fira ÀGORA mostra l’auge de l’economia social a l’Ebre

L’esdeveniment està impulsat per l’Ateneu Cooperatiu, que ubica durant tot el dia 30 expositors amb projectes cooperativistes de diferents sectors a la Casa de Cultura 

Maria Noche

Whatsapp
Taula territorial del tercer sector celebrada ahir, divendres, a l’Ajuntament d’Ulldecona.  FOTO: Joan Revillas

Taula territorial del tercer sector celebrada ahir, divendres, a l’Ajuntament d’Ulldecona. FOTO: Joan Revillas

ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre se celebra avui, dissabte, a Ulldecona. La fira està impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, que treballa des d’inicis del 2017 per enfortir l’economia social i el cooperativisme. 

L’esdeveniment té com a objectiu mostrar què és realment l’economia social, posant a l’abast del públic projectes de diferents sectors cooperativistes per a que comparteixin la seva experiència, puguin ajudar a tots aquells interessats i, sobretot, per mostrar que realment, al territori, s’estan implantant sistemes alternatius que funcionen. 

Un punt d’exposició i de trobada que gira al voltant dels valors de la solidaritat i de l’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones. 

A banda, des de l’Ateneu s’ofereix assessorament als projectes que comencen i estan interessats en formar-se com a cooperativa; i a aquelles ja creades, per a la seva consolidació. 

30 expositors molt diversos
Una trentena d’expositors de diferents sectors s’ubiquen avui a la Casa de Cultura, a l’anomenat Espai Fira, on hi haurà professionals que expliquin els seus projectes. Els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable, tant de productes alimentaris com d’energia, telecomunicacions o assegurances. Però també hi haurà expositors del món de l’educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació. 

Just a l’altra banda de carrer, a l’Ajuntament d’Ulldecona, s’ubica l’Espai Àgora, on al llarg del dia es duran a terme diferents xarrades, debats i tallers. 

El tret de sortida serà a les deu del matí, amb la sessió inaugural de la fira, i a partir de dos quarts d’onze començaran les diferents xarrades, que tractaran els temes de l’economia social i solidària a les Terres de l’Ebre; les finances ètiques i cooperatives; el consum conscient i responsable; i el periodisme alternatiu i informació ètica. Totes elles acompanyades i dirigides per professionals dels sectors. 

I per últim la jornada compta amb una tercera ubicació, l’Espai Infantil, situat just a la plaça de la Diputació. Durant tot el dia hi haurà servei de ludoteca i espai d’activitats per als infants, de manera que tots aquells que vulguin deixar les seves criatures mentre gaudeixen de la fira i les xarrades, tindran aquesta opció. Per als nens es preparen activitats molt diverses, des d’un contacontes fins tallers d’art, motricitat i gestió d’emocions.  

Comentarios

Lea También