La Ràpita: ‘Gira Mujeres’ pretén donar poder laboral a les dones

La tercera edició d’aquest projecte, impulsat per Coca-Cola, arriba a les Terres de l’Ebre amb l’acompanyament de Dona Activa i ADEDE

20 noviembre 2018 11:33 | Actualizado a 22 noviembre 2018 10:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La tercera edició de la Gira Mujeres, un projecte de Coca-Cola, arriba a les Terres de l’Ebre amb l’acompanyament de Dona Activa i l’Associació de Dones Empresàries i Directives Emprenedores de l’Ebre. Es tracta d’un programa que, a través de la formació i l’ajuda en l’emprenedoria, busca donar poder a les dones en el sector laboral, amb el principal objectiu d’aconseguir la igualtat.

El projecte es va presentar a la Ràpita ahir, dilluns, en el marc del dia Internacional de la Dona Emprenedora. Gira Mujeres va dirigit a dones que volen buscar feina o que volen desenvolupar o potenciar una idea de negoci, vinculat sempre amb el sector de l’alimentació i begudes. 

El programa consta de diferents fases que inclouen sessions formatives presencials, que s’estendran al llarg del territori ebrenc, on es tractaran les capacitats pròpies de les participants i també la idea de negoci. A banda hi haurà una formació online amb el mètode Canvas, que ajudarà les participants a desenvolupar ja la seva pròpia idea de negoci.

Un cop la idea ja estigui presentada, 10 projectes, d’entre tots els presentats en l’àmbit estatal, seran premiats amb 6 mesos de mentoria per poder desenvolupar-los. Els tres millors d’entre aquests 10 rebran una ajuda de 3.000 euros. En total, més de 9.200 dones de tot Espanya han participat en aquest programa. L’edició passada, entre 80 i 90 eren de l’Ebre.

Associacions per a les dones

La presidenta d’ADEDE, Cinta Pasqual, parlava ahir d’aquesta iniciativa com un projecte que va més enllà de la formació i que dona poder a les dones del territori i genera unió entre elles. Un projecte que no s’acaba en finalitzar les fases, sinó que segueix després treballant amb les eines obtingudes, mantenint el contacte i donant-se suport entre totes. 

Des d’ADEDE asseguren que treballaran per ajudar a tirar endavant els projectes presentats, encara que no hagin guanyat.

Comentarios
Multimedia Diari