Tot a punt per la XXII Fira de l’Oli Novell a Santa Bàrbara

Més d’una cinquantena d’expositors i una extensa programació d’activitats tindran lloc aquest cap de setmana entre els dies 16 i 18

15 noviembre 2018 10:39 | Actualizado a 17 noviembre 2018 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’arribada de la XXII edició de la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara posa en evidència la consolidació de l’esdeveniment, de la mateixa manera que el gran nombre d’expositors que hi participen un any més és també un important indicador del seu èxit. Concretament, s’hi podran trobar 40 expositors a les dues carpes interiors i 12 de maquinària agrícola a l’esplanada semicoberta. «Un any més complim amb les expectatives que esperàvem, i crec que aquests números són la principal referència de la importància de la fira, a banda que ja portem amb ella 22 anys», apunta la regidora de Fires i Festes, Judit Lleixà. 

La fira torna al municipi aquesta setmana, els dies 16, 17 i 18 de novembre. Una oportunitat per gaudir de l’extensa oferta de productes del municipi i, tot i que l’oli novell es presenta com el principal protagonista, la fira també inclou els cítrics i el comerç general de Santa Bàrbara.

Si per alguna cosa es caracteritza sens dubte la fira, és per la gran participació de les moltes entitats i associacions del municipi, que són els qui s’encarreguen de dur a terme les activitats durant els tres dies. La fira compta amb una extensa programació d’activitats paral·leles a la fira, relacionades amb el món de l’oli i l’oliva. 

Lleixà recorda que cada any, durant els quatre anys d’aquesta legislatura, han inclòs alguna novetat. En el cas d’enguany, s’ha incorporat a la fira un trenet turístic que sortirà des de la fira i traslladarà els participants que vulguin fins a una finca del municipi amb més d’una vintena d’oliveres mil·lenàries, per poder visitar-les. «Una oportunitat única per gaudir d’aquests monuments naturals», destaca Lleixà. 

A banda, aquest serà el quart any que la fira inclou l’espai temàtic. Tot i no ser una novetat exclusivament d’enguany, cada edició acull una exposició diferent i, en el cas d’enguany, l’espai acollirà una gran exposició de motos Derbis dels anys 60-70 del planer Ángel Fibla. A més a més, any rere any la fira acull activitats populars com les demostracions de preparació de terreny i plega d’olives tradicionals; els concursos d’allioli, suc de mandarina, pelar patates, llançament d’aixada, etc.; o les passejades amb carros i rutes etnogràfiques, entre altres.

L’oli d’oliva de Santa Bàrbara
Es tracta d’una fira capdavantera en aquest sector a Catalunya, que s’ha convertit en l’aparador principal de l’oli d’oliva de Santa Bàrbara. Una mostra anual dels millors olis amb degustacions de les millors varietats, on es recupera l’essència de la tradició de Santa Bàrbara, un poble que «és terra d’oliveres fargues, morrudes i sevillenques i cada any en aquest temps ens ofereix el seu fruit, un oli novell que amb els matisos i sabors ens delecta els nostres paladars», ressalta Lleixà. 

L’entrada a la fira és gratuïta. El recinte s’obrirà demà, divendres, a partir de les 16.30 h, tot i que la inauguració oficial serà a les 18.00 h. A partir de llavors, les activitats s’estendran fins diumenge a les 21.00 h, quan se celebrarà la cloenda oficial d’aquesta XXII edició.

XXI Jornades Gastronòmiques
En paral·lel a la fira de l’oli se cel·lebren les XXI Jornades Gastronòmiques que, durant tot el mes de novembre, oferiran els seus menús al voltant de la cuina de l’oli. Lleixà anima tothom a gaudir en conjunt de les activitats del municipi i completar la visita a la fira amb la parada als restaurants de Santa Bàrbara. 

Comentarios
Multimedia Diari