Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Matar no ha de tenir premi

06 mayo 2024 20:05 | Actualizado a 07 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cas de Sidney Franklin és el més peculiar de la rica història taurina de Tarragona. Franklin era fill d’una família jueva ortodoxa que va agafar l’afició als toros a Mèxic.

A Espanya va triomfar apadrinat per Ernest Hemingway, gran entusiasta de la Fiesta. Però tot això és una història que acaba el 2006 amb el tancament del recinte amb finalitats taurines.

A la plaça de toros de Tarragona van actuar destacats toreros com Frascuelo y el Lagartijo. Fins i tot, Sidney Franklin, un torero de Nova York

La inspiració que grans artistes van trobar en la tauromàquia és història. Goya, García Lorca, Alberti, Gerardo Diego, Bizet, Orson Welles, Picasso i l’anteriorment esmentat Ernest Hemingway són arguments que els aficionats als toros branden per criticar la decisió del ministre de Cultura, Ernest Urtasun, de suprimir el Premio Nacional de Tauromaquia.

La sensibilitat social avança en direcció contrària als desitjos de qui encara defensa les corrides de toros. Ha passat el mateix amb altres activitats molt plàstiques i molt tradicionals com la cacera de la guineu a Anglaterra. Avui en dia ningú no pot prear-se d’haver abatut un elefant. No es poden premiar costums basats en el patiment dels animals.

Comentarios
Multimedia Diari