Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Miró i el seu idil·li amb Mont-roig

    27 marzo 2024 19:22 | Actualizado a 28 marzo 2024 07:00
    Mònica Just
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Recordo quan començava a prendre forma el Mas Miró. No s’acabava d’entendre com a casa nostra hi podia haver una joia com aquella que, en canvi, tingués les portes tancades. Joan Miró i Mont-roig tenien un idil·li i el projecte de museització de la masia on va passar llargues temporades buscava posar-lo en valor.

    No oblidem la cèlebre frase del pintor: «Tota la meva obra està concebuda a Mont-roig». Per a l’artista era un refugi, un espai d’inspiració, bressol d’una obra que avui té un inqüestionable prestigi internacional i que ha situat el seu nom entre els més grans del surrealisme.

    Com la majoria de projectes de certa envergadura, va anar amb retard i en algun moment va fer dubtar la seva continuïtat. Però el 2018 va renéixer. Ara acull visites guiades, enològiques, propostes de coneixement de l’entorn paisatgístic o fins i tot escape rooms.

    Hi ha espais on dormia, on menjava, on passejava. I el seu taller, aquell lloc on creava. Els seus pinzells. Els seus cavallets. Passejar i veure els paisatges que van inspirar obres tan cèlebres com La Masia és tota una experiència. A casa nostra tenim uns quants genis. Posem-los en valor i reivindiquem-los.

    Comentarios
    Multimedia Diari