Ball, foc i música a Reus per celebrar la Festa Major d’Hivern

Unes 200 persones van recórrer diferents comerços i van intercanviar les corrandes per productes que després es van subhastar 

20 enero 2019 16:49 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Si voleu cantar corrandes jo us en cantaré deu mil, i aquí a Cal Barato trobareu roba i fil». Aquesta és una de les moltes corrandes (cançó curta improvisada) que es van cantar ahir a la tarda durant la cercavila organitzada amb motiu de la festivitat de Sant Sebastià, el que es podria considerar com la Festa Major d’Hivern. De fet, unes 200 persones van plantar cara al fred i van visitar diferents comerços del centre per intercanviar el cant de corrandes per productes que, hores després, es van sortejar. 

Precisament, un dels trets distintius d’aquesta festa, recuperada ara farà cinc anys per Carrutxa i l’Aula de Sons, és l’autogestió. I per aquest motiu s’havia d’omplir el sarró per finançar-se la festa, com així es va aconseguir en finalitzar el recorregut.

Va ser sobre dos quarts de 8 del vespre quan els participants a la festa de Sant Sebastià es van dirigir a la plaça del Castell on els esperava un bon foc i diverses taules per poder passar al sopar popular. Ja amb les energies renovades va ser el torn del ball, la subhasta i la rifa de coques Sant Sebastià era la Festa Major petita abans del s. XVIII, que juntament amb Sant Pere, configuraven les festes majors de Reus. A partir del segle XVIII, aquesta festa es va anar perdent, i va agafar el relleu la festa en honor a la Mare de Déu de Misericòrdia. Avui en dia es conserva a la plaça del Castell un portal en honor a l’antic sant venerat a reus que protegia la població de la pesta.

Comentarios
Multimedia Diari