Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Tanatori municipal de Reus ampliarà el passadís de la sala de vetlles

L’empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp invertirà més de 300.000 euros en unes obres que s’allargaran uns sis mesos

Marc Càmara

Whatsapp
L’alcalde, Carles Pellicer, ensenyant el futur passadís del Tanatori quan s’enllesteixin les obres. FOTO: M.C

L’alcalde, Carles Pellicer, ensenyant el futur passadís del Tanatori quan s’enllesteixin les obres. FOTO: M.C

«El Tanatori municipal és un edifici dels anys 80 i el que volem és convertir-lo en un equipament del segle XXI». Amb aquestes paraules justificava l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la inversió que l’empresa Serveis Funeraris Reus i Baix Camp té intenció de fer al Tanatori.  

El projecte contempla una ampliació de quatre metres del passadís que dóna accés a les sales de vetlla i a la sala de cerimònies de la primera planta del Tanatori. L’objectiu és el de millorar el servei que es presta als usuaris en una zona que, tot i que no queda saturada, si que es veu atapeïda quan les sales de vetlla estan totes ocupades. 

La inversió prevista és de 305.594,85 euros, i el termini d’execució serà d’uns 6 mesos. Tot i que no es tracta d’una obra complicada, sí que presenta complexitats, per la naturalesa del servei i de l’espai on s’ha de portar a terme. La idea és allargar-les en el temps perquè no ocasionin molèsties en els usuaris del Tanatori municipal. 

L’actual passadís, que té una llargada de 45 metres i una amplada variable que oscil·la entre els 2,5 i els 3,7 metres, experimentarà un canvi substancial. D’entrada perquè l’ampliació comportarà un nou acabat de les parets, amb una gran presència de la fusta que ha de comportar una reducció important del soroll que es pugui produir quan les sales de vetlla estiguin plenes i la gent es pugui reunir al passadís. A més, la fusta permet un ambient més càlid i propens al recolliment. 

Patis interns amb llum natural
Un altre dels canvis importants que veurà el passadís amb l’ampliació, és la ubicació de fins a tres patis interns, il·luminats amb llum natural gràcies a claraboies que deixaran el pas de la llum solar. 

«Les obres tenen la intenció de millorar la comoditat dels usuaris i de garantir un millor servei en uns moments delicats», afirma l’alcalde Pellicer. I és que quan les sales de vetlla estan totes ocupades i els usuaris surten al passadís, «es pot produir certa incomoditat tant pel que fa al soroll com per la pròpia circulació de persones». Les obres pretenen solucionar-ho. 

L’empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp treballa actualment en la redacció del pel plec de condicions tècniques i administratives per poder licitar i adjudicar pròximament l’obra.

Temas

Comentarios

Lea También