I si ho fem diferent?

#Femquepassi Hem arribat al dia en què una mascota ha de competir amb 'influencers': actors, artistes, youtubers...

19 mayo 2017 19:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest darrer cap de setmana els amics m’han tret a passejar. Feia temps que no tenia un cap de setmana lliure i l’excusa era atipar-nos i ‘ferrises’. Per això el Xavi i el Marcel van maniobrar per desplaçar-nos a la Fonda dels Àngels, a Montblanc, i assolir la primera fita. La segona excusa sempre s’assoleix quan et trobes amb la teva gent.

A la nit vam acudir a casa del meu fillol Harper (un bulldog anglès, el podeu seguir per Instagram @ailoveharper) que passeja per casa de la seva mare (@ailovechocolate) amb ganes de diversió. Sí, és la mascota d’ella. I tu, tens algun animal de companyia? La seva tasca és acompanyar els humans en la seva vida quotidiana, segons he trobat al Google.

Demà dijous, el rei de l’Estat espanyol estarà a Tarragona i ens presentarà la mascota dels Jocs. En tots dos casos, aquestes mascotes s’han de treure a passejar a diari.

Harper, pels carrers i places (en ocasions saluda a «lo xato», el gos del Pep Escoda), i a l’altra li tocarà passejar per ciutats, estadis i platós. Cadascú té missions diferents, no tinc espai suficient per citar la job description del segon. Però li tocarà pencar, tasca que no fan les mascotes domèstiques.

Fluvi, Cobi, Naranjito, Curro... Quins records! Però algú recorda la mascota dels Jocs de Londres 2012? Segona ronda de preguntes: algú sap com és la mascota de Rio 2016? En tot dos casos no s’hi val utilitzar el buscador.

Justament venim d’un cap de setmana ple de grans esdeveniments: Eurovisió, el Mundial de Fórmula 1 i la celebració de la victòria del FC Barcelona (a banda del concert del Boss). Aquests macroesdeveniments disposen d’una mascota? Potser algú pensarà que els mateixos cantants/pilots/jugadors ja desenvolupen aquesta tasca.

Demà dijous, Tarragona presentarà la mascota amb motiu dels Jocs. Tinc l’esperança que no tingui semblances amb altres mascotes que ja coneixem del nostre entorn. Per exemple: que no s’assembli a la del Club dels Tarraconins (uns capgrossos amb una expressivitat facial fixa) ni vagi vestit com el Nasticus pel nou estadi. Desitjo de tot cor que sigui una mascota de carn i ossos. Igual que el Yago va fer amb el Club dels Tarraconins durant anys, i com fa darrerament el José Luis quant es treu la part superior per animar l’afició del Nàstic.

M’explico: no m’he confós en cap moment, sóc partidari de mascotes, però de carn i ossos. En la darrera presentació de la nova temporada de PortAventura la presència de Woody va ser quasi nul·la, mentre el pes el rebia un «grup de famosetes diversos per arribar a uns targets específics» i plegats puguin arribar al major nombre de clients potencials que creu convenient la direcció. Enrere queden els temps quan hi havia el Woody amb un famós/a de primer nivell de la premsa del cor.

Uns més que altres es fan sovint la pregunta: «I si ho fem diferent?» M’encanta aquesta pregunta. És el leitmotiv del proper TEDxPlaçadelFòrum 2016 que tindrà lloc el proper 27 de maig al Teatre Metropol. Encara hi ha places si voleu/podeu assistir per assistir a veure ponents (al meu parer, mascotes de carn i ossos) que transmeten idees, valors i compten relats d’experiències.

El Sr. Postu de Lleida

D’Eurovisió em quedo amb el record de la cantant d’Alemanya; del Mundial de Fórmula 1 amb la victòria d’Alex Lynn; i de la celebració... Doncs el Gerard Piqué fent de les seves. De Londres 2012 recordo la participació a la cerimònia de les Spice Girls, Mr. Bean, 007 i els Pet Shop Boys, entre altres. I del Brasil, ja veurem.

Coneixeu el Sr. Postu? Us recomano que feu una ullada al seus perfils de xarxes socials (@postureiglleida). No el conec personalment. És una mascota de carn i ossos de les terres fermes, un personatge tapat amb una màscara peculiar que ho està ‘petant’ amb quasi 40.000 seguidors al Facebook. El vaig conèixer gràcies al Xavi i Albert. Feu una ullada... Destaco la seva tasca de mobilitzador d’idees solidaries i per transmetre valors del territori de Lleida. No té un to polític, com en el cas del desaparegut capità Tarragona, que fotia canya a l’Ajuntament.

Ara em dirà algun expert de màrqueting que estic barrejant conceptes i no sé diferenciar entre mascota i influencers. Però crec que hem arribat al dia en què una mascota ‘normal’ té rivals com els youtubers, artistes, músics, actors, periodistes... Perquè aquests segons tenen un relat i trajectòria. Podran agradar o no, però transmetran dins i fora (quan estiguin de passejant per altres ciutats), boca-orella, per exemple.

En marxa la Watermelon

Aquest estiu tornarem a posar en valor a 30 TTV’S, Tarragonins de Tota la Vida, mascotes de carn i ossos que representen, transmeten i bateguen... Perfils peculiars i noticiables a destacar del nostre veïnat; una mostra de la nostra comunitat. Perquè, siguem sincers: l’èxit de la WatermelonPool 2015 va ser l’starsystem de celebrities que donaven ‘vida’ a un projecte, i cadascun d’ells tenia un relat i molt a dir. I alegra fer un seguiment d’ells i visualitzar els seus èxits, accions i fites assolides.

Si vols fer arribar noms/cognoms de «mascotes de carn i ossos» potencials a mullar-se, contacteu a través del correu femrises@elferiante.es Comença el càsting 2016!

Comentarios
Multimedia Diari