La Diada de Santa Tecla, emocions contraposades i deures pendents

La Jove de Tarragona carrega el 3de10 amb folre i manilles

23 septiembre 2018 11:05 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han sigut els encarregats d’obrir la diada de Santa Tecla. Ho han fet amb el 3de8, castell que han fet amb canvis a nivell de quints i que no ha presentat cap tipus de problema.

Un castell de postal que en cap moment ha patit tot i tenir els dosos amb algun desnivell pero que no ha supossat problemes i els ha permes descarregar el 15è de la temporada.

La Jove de tarragona ha apostat fort amb el castell de sortida. El 3de10 amb folre i manilles que van haver d’aparcar diumenge passat, avui ha sigut el castell que han escollit per encetar la diada.

Amb una bona pinya, els de la camisa lila no han dubtat i han anat amunt a la primera. El castell s’ha carregat amb força treball des del principi i els pisos de quints i sisens han hagut de defensar la construcció per carregar-lo.

Finalment pero el castell ha acabat cedint quan la sisena de la rengla ha anat perdent la mida. Els Xiquets de Tarragona han tornat a obrir la diada amb el 5de8, castell que han hagut de desmuntar amb el dosos colocats a causa d’algun dubte a nivell de quarts.

Els del Serrallo han sigut els ultims en actuar i han escollit el 5de7 que amb els segons col•locats l’han tirat abaix.

Al acabar la primera ronda, els Xiquets del Serrallo han tornat a enlairar el 5de7, castell que ha pujat molt tranquil i tot i que hagi anat molt lent, no ha patit en cap moment i s’ha descarregat sense complicacions.

Sense perdre temps, els castellers de Sant Pere i Sant Pau han encetat la segona ronda amb el 2de7.

El castell , que es presentava amb un canvi a nivell de quarts, l’han fet amb solidesa. En el moment de la passada de l’enxaneta, han sorpres a la plaça amb la rapidesa de la sortida de la canalla.

L’enxaneta al moment de fer la passada, ha lliscat rapidament fins la pinya, salvant la descarregada. Injeccio de moral pels de la camisa verda, que si treballen be a l’assaig, al concurs de castells poden tornar a fer el 2 folrat.

La jove a segona ronda han escollit el 4de9 amb folre i pilar, castell que l’han agafat obert de mides.

La construccio ha anat amunt pero pel que sembla un dels quarts patia a nivell fisic i l’han desmuntat amb la canalla pujant. Els matalassers hi han tornat amb el 5de8, i aquest cop no hi han hagut dubtes.

El castell estava remogut i al moment de la descarregada l’esquerra de la banda del 3 estava estirada i la dreta entrada, cosa que ha fet perillar en algun moment el castell compost. Finalment l’han descarregat i aixo els hi dona l’aire necessari per afrontar possiblement el castell de 9.

El Serrallo a segona ronda afrontaven el seu repte particular amb el 2de7. Al moment de la passada de lenxaneta, al haver-hi el canvi de pes, els quarts no han pogut gestionar-ho be i han acabat saltant, deixant el castell en intent.

Per tancar la ronda de castells, els del barri cooperativista han fet el 4de8, castell que l’han tornat a clavar.

Ha pujat lent, amb alguna rengla un pel oberta i amb canvia a l’estructura, pero no ha suposat cap tipus de problema i finalment l’han descarregat.

Els de Sant Pere i Sant Pau doncs, han signat una magnifica Classica de 8 en menys d’una hora i tot i els entrabancs que han patit, s’han pogut refer.

La Jove de Tarragona ha escollit el 9de8 per seguir endavant la diada. Els liles han descarregat el 34è 9de8 de la seva historia amb una facilitat espectacular.

L'estructura del 3 ha hagut de treballar mes del que estan acostumats, i les 3 enxanetes, com a curiositat, han fet dos cops l’aleta per a poder ferles de manera sincronitzada.

Els xiquets de Tarragona afrontaven un repte molt important amb el 3de9 amb folre. Aquest castell el van carregar per Sant Magí i necessitaven descarregarlo per donar un punt de moral a la colla.

El castell estava obert a nivell de quarts i quints pero la canalla ha anat molt rapida a la descarregada. Tot i que l’estructura ha hagut de treballar, hi havia molt bon encaix entre folre i terços i els segons tapats han fet molt bona feina al no perdre la mida.

Els del Serrallo, despres de la caiguda del 2de7, han hagut de rebaixar pretencions i han escollit el 3de7 a tercera ronda.

Aquest castell segurament hauria portat pilar, pero degut a la trompada del 2 han preferit assegurar. El castell l’han descarregat sense cap tipus de problema, d’una forma imaculada.

La Jove en ronda de repeticio finalment ha aparcat el 4de9 amb folre i pilar i ha optat pel 4de9 amb folre.

Amb els quarts col•locats han fet un peu desmuntat ja que no ho han vist del tot clar. Hi han tornat de nou amb el 4 i el castell trontollava i es bellugava en tot moment.

La rengla que mirava de cara a l’ajuntament estava entrada i la d’esquena a l’Ajuntament estava sortida i obligava a les altres dos a treballar incomodament. Amb la canalla tota a dalt, finalment han hagut de desmuntarlo per decisio dels mes petits.

Per tancar la ronda de castells els del Serrallo han fet el 4de7, aparcant els castells de la gamma alta de 7.

La Jove finalment ha decidit aparcar el 4de9 amb folre i ha anat directament al pilar de 8 amb folre i manilles. Enguany ja l’han descarregat 4 cops, l’ultim cop diumenge pasat al Primer Diumenge de Festes.

Tot i que l’han pogut carregar, el Jordi Sentís, quint del pilar, l’ha hagut de treballar des del principi endarrere. Amb la sortida de la canalla finalment, el quint ha anat massa endarrere i s’ha acabat trencant.

Per tancar la diada, els matalassers han descartat un altre intent del 4de9 amb folre i l’han abaixat un pis fent el 4de8.

A diferencia del de diumenge passat, avui el 4 estava perfecte. Els pisos inferiors estaven clavats i els superiors si que estaven una mica mes tendres pero no ha fet perillar l’estructura.

Diada de Santa Tecla d’emocions contraposades pero que deixa deures pendents i que al Concurs de Castells s’haurien de resoldre.

Comentarios
Multimedia Diari