Roba Estesa farà un concert solidari amb les lluites feministes

El pròxim dia 8 de febrer, al Teatre Tarragona, en un acte organitzat per Tornavís Teatre

16 enero 2019 12:11 | Actualizado a 16 enero 2019 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La solidaritat amb el feminisme arriba a Tarragona de la mà de música. Així, la ciutat acollirà un «concert solidari amb les lluites feministes» el divendres 8 de febrer. L’acte, organitzat pel grup Tornavís Teatre, comptarà amb les actuacions de les tarragonines Roba Estesa i del grup santcugatenc Pasquines, i es durà a terme a les 21 h, al Teatre Tarragona.

Joan Manel Burillo, membre de Tornavís Teatre, explica que «el nostre grup sempre ha estat compromès amb les lluites socials, i ara que aviat farà 10 anys des que vam pujar per primera vegada sobre els escenaris, ens hem volgut anticipar a la data de celebració per realitzar un acte solidari a la ciutat».

La temàtica triada té a veure amb la producció que representaran enguany, amb un marcat contingut de gènere, però Farners Rubio, també membre del grup de teatre, afegeix que «la situació actual, amb l’auge de posicionaments polítics masclistes i misògins, necessita una resposta feminista clara i unànime, i nosaltres hi volem posar el nostre granet de sorra».

Fons per a diferents causes

És per això que han volgut organitzar aquest concert en què només actuaran dones sobre l’escenari, per tal de recaptar fons que facin front a les diferents causes repressives vigents actualment que es deriven de la lluita feminista. Ja s’han posat a la venda les entrades, les quals es poden adquirir a www.tarracoticket.cat, per 10 o 8 euros en el cas de menors de 25 anys o majors de 65 anys. L’entitat, Tornavís Teatre, confia que el Teatre Tarragona s’ompli, ja que, en paraules de Farners, «quan parlem de lluita feminista, estem parlant de les nostres vides».

Pasquines és un projecte molt íntim i lligat a l’experiència de les sis dones que el conformen. Com un pasquí, escrit anònim de denúncia, pretén fer d’altaveu de reivindicacions anticapitalistes, ecologistes i de gènere, a través de la poesia i la música.

Per la seva banda, Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascut l’any 2011. Amb seu al Camp de Tarragona. Roba Estesa fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. En l’àmbit textual, investiguen com parlar de les contradiccions quotidianes partint d’un marc teòric que enllaça les seves experiències des de l’esperit crític: el feminisme. 

El grup està format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Clara Colom (acordió i veu), Clàudia Garcia-Albea (violí), Alba Magriñà (bateria), Neus Pagès (guitarra i veu), Gemma Polo (veu) i Anna Sardà (baix). Des de 2017 compten també amb Sandra Brake, una intèrpret en llengua de signes que participa en els directes.

Comentarios
Multimedia Diari