Vídeo: Totes les colles de TGN completen els pilars caminant

Sant Pere i Sant Pau han estat els darrers en fer els 410 metres entre les Escales de la Catedral i les de l'Ajuntament

24 septiembre 2018 12:24 | Actualizado a 24 septiembre 2018 13:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les quatre colles castelleres de Tarragona (Xiquets, Jove, Serrallo i Sant Pere i Sant Pau) acaben de coronar els pilars caminant de 2018. Cada agrupació, al seu ritme, han completat els 410 metres que separen les dues places castelleres de la ciutat. 

Els primers en arrancar, i per ordre de fundació, ha estat el pilar matalasser. Sense canviar el baix i amb una seguretat tant a la pujada i baixada de les Escales de la Catedral com durant tot el recorregut, la colla de la camisa ratllada ha arribat a sota el balcó de l'Ajuntament amb molta tranquil·litat.

Ha acabat el recorregut amb 8.24 minutsi amb aplaudiments de la Plaça de la Font. Per tercer any consecutiu, la colla matalassera completa el pilar.

Per la seva part, el pilar de la Jove de Tarragona també ha mostrat molta solvència i seguretat durant els poc més de 400 metres de recorregut. han aconseguit pujar els quatre esglaons de l'Ajuntament en set minuts i han aconseguit igular el mateix temps que l'any passat. Tot i no ser un aspectea tenir en compte, és un factor més a tenir en compte per no perdre l'estabilitat del pilar. 

Els experts tarragonins en arribar amb el pilar fins a l'Ajuntament és la colla Xiquets del Serrallo. Sempre són els més lents de les quatre formacions, però els que acaben oferint més probabilitat d'èxit.

La colla ha necessitat 10.23 minuts, quasi bé quatre més que els castellers de Sant Pere i Sant Pau, però són els únics que poden presumir d'arribar 23 vegades sense caure de forma consecutiva.

Aquesta vegada, amb un canvi de baix durant el recorregut, s'ha patit molt per arribar al final. Tot i els nervis, han aconseguit pujar les quatre escales de l'Ajuntament i esbufegar de satisfacció per aconseguir un cop més la meta sense caure.

La padrina de la colla d'enguany és Carme Forcadell i arrel del seu empresonament a Mas d'Enric, els membres de la colla i part del públic que estava a plaça han cridat: "Presos polítics, llibertat" i seguidament han comptat fins a 23, el número de vegades consecutives que han arribat amb el pilar caminant a la Diada de la Mercè.

La colla castellera de Sant Pere i Sant Pau han estat els darrers en sortir. Com en edicions anteriors, la velocitat és un dels atributs que tenen aquests castellers de la camisa verda. Han fet 410 metres amb 6.20 minutos, 40 seguns més ràpids que la Jove de Tarragona i amb un canvi de baix a mig carrer Major.

La colla ha patit un esglai només pujar les escales de la Catedral, però s'ha sobreposat. Després, amb velocitat i fermesa han encarat el carrer Major, la Baixada de Misericòrdia i la plaça de la Font, on han arribat confiats i segurs. 

L'arribada dels de Sant Pere i Sant Pau completava novament l'èxit de les quatre colles de la ciutat, que posen punt i final a l'edició 2018 de la festa de Santa Tecla.

Comentarios
Multimedia Diari