Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Alcover aconsegueix els terrenys per construir un nou CAP

  L’alcalde del municipi lamenta que no s’hagi pogut ampliar l’actual, per falta d’espai, i perquè no preveu una ampliació, entre altres coses

  27 febrero 2024 20:27 | Actualizado a 28 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Fa anys que des d’Alcover es reclama una ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP), i ara semblava que això seria una realitat. Però tota la iniciativa pateix un nou entrebanc, i és que després d’anunciar que ja es podia redactar el projecte s’han adonat que la zona on s’havia d’ampliar no és possible.

  És a dir, es van cedir, per part de l’Ajuntament d’Alcover, els terrenys del pàrquing del costat del CAP, però des del departament de Salut es va observar que no hi havia suficients metres per tirar endavant aquesta ampliació, sinó que necessitaven més espai. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, reconeix que els hagués agradat poder fer l’ampliació en aquesta zona, «i si calia adaptar l’edifici, ja ho haguéssim fet».

  Tot això, ha provocat que des del consistori hagin hagut de buscar un terreny alternatiu per fer un nou CAP des de zero.

  «L’actual edifici compta amb uns terrenys al costat, que crèiem que era el lloc on es podia fer l’ampliació, i incloure allò que es necessita per Alcover», apunta el batlle. Concretament sumant aquesta nova zona es disposava d’uns 2.000 metres quadrats d’edifici, però l’ampliació suma més de 2.000 metres quadrats, per tant, no hi cap.

  Tot i això, l’alcalde afirma que «si reestructures l’edifici actual, hi hagués cabut». Com a resultat, han hagut de treballar per trobar una zona on poder edificar, perquè a més, tècnicament, l’edifici no contempla una ampliació.

  Ja fa anys que demanen un nou CAP al municipi, però de moment encara no ha prosperat

  Ara ja han trobat la zona on es pot aixecar el nou CAP, Figueras afirma que «és molt propera a l’actual centre, a uns 60 o 70 metres al mateix carrer». Es farà a la cruïlla entre Maria Teresa Llorens, i Pilarín Ballès, per tant no hi haura grans canvis.

  A partir d’aquí l’alcalde espera que es puguin «salvar» els desnivells i «fer-ho accessible per a tothom». Reconeix que ara és un edifici complex per a l’accessibilitat, i esperen que el nou contempli totes les alternatives que hi ha.

  A hores d’ara la cessió dels terrenys ja s’ha aprovat per part de l’Ajuntament d’Alcover, i estan treballant per no tenir més dificultats, i que tot es pugui realitzar, el batlle del municipi, comenta que el seu objectiu «és no renunciar a millorar els serveis assistencials d’Alcover».

  En aquest aspecte, l’alcalde del municipi espera que un cop alliberat l’altre edifici, el puguin utilitzar en benefici de tots els veïns i totes les veïnes. Lamenta que a hores d’ara, sense tots aquests entrebancs, hi hagués pogut haver a hores d’ara la proposta del projecte, i totes les dificultats han provocat, que de moment, quedi sobre la taula.

  A tot això afegeix que s’ha de tornar a començar des de zero. Des del consistori alcoverenc no descarten que a l’edificació on hi ha actualment el CAP s’incorpori un altre serve.

  Comentarios
  Multimedia Diari