Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’Espluga de Francolí no llogarà llums de Nadal i utilitzarà només els propis

  És una decisió que ha pres per estalviar diners i ha generat queixes a l’oposició

  05 noviembre 2023 21:44 | Actualizado a 06 noviembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va aprovar a l’últim ple que enguany hi haurà menys llums de Nadal instal·lades als seus carrers. De fet, moltes vies que normalment s’il·luminava durant aquesta festivitat, es quedaran sense aquesta decoració. És una decisió que, com apuntava el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rossell, s’ha pres perquè «s’ha de retallar despesa, i els llums de Nadal és una qüestió que sí que podem retallar aquest any». Per tant, no se’n llogaran, només es col·locaran aquells que són propietat del municipi, ja que el lloguer pot arribar a pujar fins als 10.000 euros, com va succeir l’any 2022.

  Hi haurà el tradicional arbre de Nadal que es plantarà a la plaça Montserrat Canals i, per tant, estarà il·luminada, així com els carrers Lluïsa Carulla i la plaça de l’Església. Altres indrets, que altres anys havien comptat amb aquesta decoració, enguany no la tindran, com és el cas del carrer Torres Jordi, el de la Font, Sant Antoni, Abadia i tampoc l’ajuntament no lluirà la decoració habitual. A més el fil musical amb nadales no sonarà. El regidor de Serveis Municipals ha assegurat que si l’any que ve «les coses tornen a estar normalitzades, els tornarem a col·locar». En aquest sentit, ha lamentat haver-ho de fer, però ha dit que «o es destinen diners a un lloc o es destinen diners a un altre».

  La decisió s’ha pres perquè el pressupost es troba molt limitat arran del pla de sanejament que ha dissenyat la Diputació. Per tant, s’han d’estalviar diners. A més també s’ha de derivar diversos crèdits a l’aportació de camions cisterna, que ja porten una despesa de més de mig milió d’euros.

  Davant d’aquesta decisió, Junts per l’Espluga va mostrar el seu desacord. Des del partit van assegurar que de tot això «en sortirà perjudicat el comerç», un argument que el regidor va rebatre assegurant que «hi havia carrers que s’il·luminaven i no hi havia comerç». El regidor de Junts va reiterar que només era un carrer i que s’estudiessin les prioritats.

  Comentarios
  Multimedia Diari