Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Setmana Santa de Valls tindrà tots els actes tradicionals tret d’un viacrucis nocturn

El actes centrals seran el divendres 7 d’abril, amb el viacrucis interparroquial al matí i la processó del Sant Enterrament a la nit

25 febrero 2023 11:42 | Actualizado a 25 febrero 2023 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La programació de la Setmana Santa de Valls es va presentar ahir a la sala de plens de l’Ajuntament amb la majoria d’actes tradicionals, tret d’un viacrucis nocturn. El president de l’Agrupació de Germandats i Confraries de Valls, Miquel Ugal, va explicar: «Hem hagut de deixar aturat un viacrucis nocturn, ja que en aquelles hores mancaven els armats i al final vam decidir anular-lo».

A més, va assegurar que la previsió de participació general es pot veure afectada: «La Setmana Santa afluixa a tot arreu, però aquí a Valls ho fa bastant. Espero que totes les confraries i germandats puguin sortir».

Segons Ugal, moltes agrupacions han minvat el nombre de membres i això afecta la participació durant els actes. «Hauríem de mirar de fer quelcom per poder reflotar i atreure a gent perquè surti durant les processons», va reclamar.

Presentació de l’opuscle

Al començament de l’acte, es va fer entrega dels premis del 14è concurs de dibuix, organitzat per l’Agrupació de Confraries i Germandats, on van participar alumnes de diferents centres educatius de la ciutat.

A continuació, es va passar a la presentació de l’opuscle, que va anar a càrrec del pare Joan Font. Font va proclamar un discurs sobre el recorregut de la Setmana Santa i va fer una menció al disseny del cartell d’enguany, on apareix la figura d’un soldat armat, acompanyat del símbol de la rosassa.

Durant la presentació, també va tenir lloc l’entrega dels reconeixements a l’enaltiment a la Setmana Santa. Els guardons van ser per a Àngels Folch i Salvador Casañas, tresorera i secretari, respectivament, de la junta de l’Agrupació de Confraries i Germandats.

Actes destacats

El dissabte 1 d’abril tindrà lloc la 17a processó en honor al Sant Crist de Lepant a les set de la tarda des de la parròquia del Carme. El diumenge 2 d’abril hi haurà la sortida i arribada del viacrucis de les Confraries i Germandats, que començarà a les set de la tarda des de l’església de Sant Joan.

Els actes centrals de la Setmana Santa arribaran el divendres 7 amb el viacrucis interparroquial, que s’iniciarà a les nou del matí, des de l’església de la Mare de Déu del Lledó fins a l’església de Sant Joan.

A dos quarts de sis de la tarda, se celebrarà la sortida dels armats i centurions i la pujada dels misteris. Tancarà el programa la processó del Sant Enterrament des de l’església de Sant Joan a les deu del vespre.

Comentarios
Multimedia Diari