Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Totes les parteres del Pius Hospital de Valls tindran habitació individual

Ha estat possible després que se n’hagin habititat tres que fins ara eren per a dos pacients, amb nou disseny

| Actualizado a 15 junio 2022 20:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

David. És el darrer nadó que ha nascut al Pius Hospital de Valls –ho va fer ahir dimarts– i que ha estrenat una de les tres noves habitacions individuals que el centre ha adaptat. D’aquesta manera s’assegura a totes les parteres que pareixin a l’hospital vallenc tindran una habitació individual.

Amb aquestes tres noves estances, el Pius Hospital compta ja amb 14 habitacions individuals a disposició de tots els serveis mèdics del centre per a l’hospitalització de pacients. Un dels àmbits més beneficiats per aquesta ampliació serà el de l’àrea de Parts ja que, amb les noves habitacions, el Pius Hospital pot garantir ja que la totalitat de famílies que donin a llum al centre sanitari vallenc disposin d’habitacions individuals.

El Pius Hospital millora així la qualitat envers les famílies i reforça un servei estratègic i dels més valorats per les usuàries i usuaris com és l’àrea de parts. Cada any neixen en aquest hospital més de 300 infants. Tot i la davallada generalitzada de la natalitat a Catalunya, en el cas de l’Hospital de Valls el nombre de naixements pràcticament s’ha mantingut estable en els últims dos anys.

Les tres noves habitacions s’han renovat completament i en el seu disseny s’ha prioritzat la confortabilitat del nadó i la mare. D’aquesta manera, les estances estan equipades amb llum led –indirecta molt més agradable i relaxant–, un factor important en especial durant les primeres hores després del part o l’operació. A la vegada, per facilitar la tasca del personal sanitari, també s’ha reforçat la llum directa per a una millor atenció als pacients per part del personal.

L’alcaldessa, Dolors Farré, i el president del Consell d’Administració del Pius, Martí Barberà, han visitat aquest dimecres les millores. L’alcaldessa deia que era un dia molt important per a l’hospital vallenc. «Pensem que són moments molt íntims de la parella i és important que puguin compartir-los entre ells» un una habitació per a ells sols. Destacava la feina que està fent el personal «perquè les dones que portem al món nens tinguem un servei de qualitat, de proximitat».

La gerent del centre, Noemí, Nieto, comentava que no s’adaptaran més habitacions individuals: «Amb aquesta última ampliació de sis habitacions, podem donar resposta a les necessitats tant de ginecologia i pediatria com de traumatologia quan es requereixi». Comentava que per obtenir aquestes habitacions individuals s’havien utilitzat espais centrals de l’edifici, que eren d’obertura de llum i s’havien desplaçat despatxos. La reforma ha costat 60.000 euros.

Joan Vila, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, confessava que «hem guanyat moltíssim. Feia molts anys que ho estàvem demanant. El tema de les habitacions era un punt dèbil». «Una de les coses que ens demanàvem les embarassades era estar a soles el dia del part. Compartir habitació a vegades se’ls feia difícil». Tant que els feia perdre pacients: «Moltes embarassades, a les quals els havíem fet tot el control durant nou mesos, marxaven a Tarragona o a Reus a parir». «Assolim una medicina molt personalitzada». I reco0rdava que l’any passat el Pius va obtenir un premi a nivell estatal com a millor hospital comarcal materno-fetal. Pilar Terrades, cap del servei de Pediatria, també apuntava que «és important que els nens neixin amb seguretat i sense complicacions»

Comentarios
Multimedia Diari