Tretze artistes de Reus reutilitzen llibres per crear noves obres d'art

L'espai Coupdefouet acull fins demà l'exposició 'Lletres amagades', que dóna una segona oportunitat als manuscrits

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

‘Lletres amagades’ és el títol de l’exposició que fins demà es pot visitar a l’espai Coupdefouet, ubicat al carrer Sant Pancraç.

«El projecte reflecteix l’esperit de l’establiment, segona mà, reaprofitar, reciclar, recrear... per això vam pensar a utilitzar els llibres de segona mà que venem a la botiga per poder expressar un món d’idees i al mateix temps, donar-los una altra utilitat, una segona vida», explica Isabel Fornós, una de les participants.

El resultat ha estat una exposició col·lectiva que compta amb la participació de tretze artistes, i que són Lluís Gómez Agustench, Marta Fàbregas, Gerard Valls, Judith Cunillera, Julio Ponzoa, Fina Veciana, Helena Herranz, M. Jesús Andreu, Missi Olesti, Rosa Virgili, Carolina Escoda, Isabel Fornós i Nuri Mariné. Des d’un principi a tots els artistes els va enganxar la proposta i s’hi van entusiasmar.

«Sent tantes persones havíem de trobar un tema o format que estructurés el projecte, i en aquest cas la Fina Veciana, pintora reusenca, i jo, buscàvem un projecte artístic que pogués ser comú i finalment el format escollit va ser el llibre», explica la Isabel.

Així doncs, tots els participants van deixar volar la imaginació per aconseguir un objectiu comú, que segons expliquen, «és crear partint d’un objecte, jugar a fer obres d’art partint d’aquest objecte, el llibre, per si mateix amb un valor concret. Valorar i, al mateix temps, dessacralitzar el llibre». Aquesta empenta ha esdevingut en una manera de fomentar el gust per la creació, per la recerca, la curiositat, la bellesa i el divertiment.

Després d’aquesta reeixida iniciativa l’espai Coupdefouet té pensat posar a la venda, a través d’Internet, el catàleg de llibres i les obres dels tretze artistes que han participat en l’exposició ‘Lletres amagades’.

L’establiment Coupdefouet és un espai polivalent, el que en anglès s’anomena una botiga second hand o handmade. Al seu interior s’hi venen objectes de segona mà, en aquest cas exclusivament llibres i roba, així com creacions d’artesans.

«També hem volgut que sigui un espai d’exposició, trobades culturals, ets. En aquest sentit, fins ara hem organitzat quatre mostres, un parell de lectures de poemes, una presentació d’un llibre i un miniespectacle de dansa», explica l’artista Isabel Fornós.

Comentarios
Multimedia Diari