Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cambrils engega una campanya de tinença responsable de gossos potencialment perillosos

L’Ajuntament recorda a les persones propietàries que cal complir la normativa per garantir el benestar els animals i la seguretat de les persones

| Actualizado a 31 mayo 2022 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Cambrils ha iniciat una campanya per recordar a les persones propietàries de gossos considerats potencialment perillosos que han de complir les obligacions que recull l’Ordenança Municipal reguladora de Protecció i Tinença d’Animals de Companyia. L’objectiu és millorar la convivència a la via pública, garantir la protecció i benestar dels gossos, i preservar la seguretat de les persones.

Els gossos considerats potencialment perillosos són Akita inu, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Fila brasileiro, Pit bull terrier, Presa canari, Rottweiler, Staffordshire bullterrier, Terrier staffordshire americà i Tosa japonès (Tosa inu).

Les persones propietàries d’aquest tipus d’animals han de complir una normativa específica que els obliga a disposar d’una llicència per a la tinença i conducció que han de dur sempre a sobre i passejar els gossos amb el morrió posat i lligats amb una corretja no extensible que no superi els 2 metres. A més, com amb tots els altres gossos, tenen el deure d’identificar-los i registrar-los a l’Ajuntament, recollir els excrements i respectar les temporades i limitacions de bany a les platges.

L’incompliment de la normativa pot comportar sancions econòmiques per a les persones infractores que poden anar dels 300 fins als 15.000 euros. Concretament no tenir llicència comporta una sanció d’un mínim de 2.404,06 euros.

Després d’una primera fase de campanya informativa, l’Ajuntament ja ha començat a multar les persones que segueixen sense tramitar la llicència, no disposen de la preceptiva assegurança de responsabilitat civil, no compleixen les mesures de seguretat establertes, no han identificat els animals amb el xip o els porten sense lligar.

Comentarios
Multimedia Diari