Donació de sang a Cambrils, dilluns 31 de gener

Durant l’any 2022 un total de 1.265 persones van donar sang o plasma a Cambrils (el 14% de les donacions que s’han fet a la comarca)

| Actualizado a 28 enero 2022 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils acull una nova campanya de donació el proper 31 de gener en una nova ubicació al Casal d’Avis Baix Camp en horari de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 hores.

L’accés al Casal és pel carrer Camí de la Marina, al costat de l’escola infantil Marinada, davant l’antiga comissaria de la Policia Local ubicada a l’Ajuntament de Cambrils. L’organització espera que s’hi acostin més de 80 persones.  

Per anar a donar sang, cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat o bé a l’enllaç directe de Cambrils https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11694/cambrils/31-01-2022.  

La pandèmia ha tingut molt d’impacte en les donacions de sang, especialment durant aquestes últimes setmanes. La sisena onada de la Covid ha provocat moltes anul·lacions de persones apuntades per donar i que finalment no han pogut venir perquè han estat positius. Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal. 

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 6 propers dies. L’ideal serien 8–9 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions. 

Donacions a Cambrils  

Un total de 1.265 persones s’han apropat a donar sang o plasma durant el 2021 a Cambrils. Aquesta xifra representa el 14% de totes les donacions que s’han fet a la comarca del Baix Camp durant l’any. Gràcies als donants, en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans i s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts. 

Calen més donants nous 

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.  

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat. 

Qui pot donar sang? 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: 

  • Tenir entre 18 i 70 anys 
  • Pesar 50 quilos o més 
  • En cas de ser dona, no estar embarassada  

Comentarios
Multimedia Diari