Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Prop del 70 % de les actuacions del SIAD a Torredembarra són per violència masclista

Aquest any s’han atès a 35 dones d’entre 30 i 65 anys que havien patit violència de caire masclista

| Actualizado a 25 noviembre 2022 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei d’Informació i Assessorament de les Dones a Torredembarra ha atès un total de 35 persones durant aquest any que han comportat un total de 205 actuacions en diferents àmbits, la majoria de les quals, un 68 %, han estat per violència masclista (140). El perfil majoritari de les persones ateses són dones d’entre 30 i 65 anys, amb estudis primaris o secundaris, casades o separades de fet i de nacionalitat espanyola. Actualment, el SIAD a Torredembarra es atès per personal del Consell Comarcal del Tarragonès.

En relació a les denúncies, la Policia Local de Torredembarra ha constatat que de desembre de 2021 a octubre de 2022 s’han produït un total de 24 denúncies, 7 de les quals són per trencament de condemna de l’agressor en apropar-se a la víctima. De les 17 denúncies restants, en 11 es va produir maltractament físic i en 6 d’aquests casos les víctimes havien sol·licitat ordre de protecció.

Les dades de casos tractats al SIAD es mantenen similars a l’any passat mentre que les denúncies han augmentat, passant de 8 en el període anterior a les 24 actuals.

$!Programa del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a Torredembarra. Foto: Ajuntament de Torredembarra

Per aquest motiu la Regidoria d’Acció Social i Igualtats i la Biblioteca Mestra Maria Antònia ha organitzat el programa d’actes commemoratius amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que tindran lloc el 25 de novembre, a la mateixa biblioteca:

A les 17.30 h, lectura del Manifest.

A les 18 h, espectacle de dansa «El ball de les cireres», basat en la trilogia de Montserrat Roig «El temps de les cireres», «L’hora violeta» i «Ramona, adeu» dins del cicle «Balla’m un llibre» de les biblioteques públiques de Catalunya. L’espectacle anirà a càrrec de les ballarines Patricia Hastewell Puig i Alicia Pirez Curell. A la biblioteca es poden recollir els exemplars dels llibres. Seguidament, debat.

El 26 de novembre, a les 20 h, a la Sala Cal Maiam, projecció de la pel·lícula «El extraordinario viaje de Celeste García». L’entrada és gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari