Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Fer de l’art la teva professió

  Les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus potencien el talent de l’alumnat i l’orienten cap al mercat professional, mitjançant 11 cicles formatius de grau superior amb pràctiques en empreses

  24 febrero 2023 12:40 | Actualizado a 24 febrero 2023 12:44
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’art com a forma de vida, en el seu sentit més ampli. Les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus fan emergir el potencial artístic del seu alumnat, el formen i alhora l’orienten cap al mercat professional dins d’aquest àmbit. Ho fan mitjançant estudis reglats en 11 matèries diferents, ideats per impulsar el talent i escampar-lo arreu de la demarcació.

  En aquest sentit, s’hi inclouen pràctiques en empreses i centres de treball fora de l’horari lectiu, que permeten a l’estudiant conèixer de primera mà el món laboral, formar-se d’una manera més adaptada i iniciar el seu recorregut professional a prop de casa. Aquestes pràctiques són possibles gràcies als acords de col·laboració entre escola i empresa. Així mateix, les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus disposen d’una borsa de treball posar en contacte exalumnes amb empreses, institucions i professionals que s’adrecen a l’escola.

  Actualment, tots dos centres sumen un total d’11 cicles formatius de grau superior (CFGS). D’una banda, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT), situada a la carretera de Valls, es pot estudiar Gràfica interactiva, Animació, Gràfica publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. I pel que fa a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus (EADR), al carrer del Vent, s’hi pot cursar Gràfica audiovisual: Infografia 3D, Videojocs i entorns virtuals, Arquitectura efímera, i Projectes i direcció d’obres de decoració.

  La inscripció a les provés d’accés, per a les persones que no reuneixen els requisits per accedir-hi directament, serà el període entre el 7 al 20 de març. Posteriorment es podrà efectuar la preinscripció i la matrícula (consultar calendari detallat a les webs www.dipta.cat/eadt, www.dipta.cat/eadr i www.dipta.cat/estudiarartidisseny).

  A més dels als CFGS, les escoles d’art i disseny de Tarragona i de Reus ofereixen una quinzena de cursos monogràfics, de matèries com dibuix, ceràmica, gravat, fotografia, il·lustració, disseny a través d’eines digitals, o història de l’art, sense requisits d’accés i que s’imparteixen en horari de tarda. Tot plegat completa la formació de dos centres públics especialitzats i en referma el seu caire d’irradiador de talent a la Catalunya sud.

  «Les nostres escoles d’art i disseny són referents al nostre territori i al conjunt de Catalunya, atesa la qualitat dels ensenyaments que s’hi imparteixen i l’aposta per fomentar relacions bidireccionals amb l’entorn laboral, productiu, cultural i artístic de la demarcació», destaca la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

  Comentarios
  Multimedia Diari