Silva Editorial presenta les seves novetats per aquest Sant Jordi

L'editorial destaca 30 llibres nous que estaran presents a llibreries i parades

| Actualizado a 22 abril 2022 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Silva Editorial presenta enguany 30 llibres nous per Sant Jordi, el que representa mantenir nivell de publicació amb relació a la festa de l’any passat. D’aquests nous títols, 18 són d’assaig, 16 de narrativa, 4 de poesia, 1 de conte infantil i 1 de teatre. Aquestes novetats literàries es presenten a múltiples presentacions i es venen a llibreries i parades.

Aquesta editorial té seu social a la ciutat de Tarragona. És una marca creada per l’empresa de comunicació Nou Silva Equips, l’any 2000, per a llibres i productes audiovisuals i la dirigeix el filòleg i periodista Manuel Rivera.

El seu nom s’emparenta etimològicament amb la paraula llatina “Silva” que significa bosc i alhora amb una forma mètrica poètica.

Silva Editorial es caracteritza per: la seva proximitat a autors, autores i públic, la publicació de primeres obres, i la seva diversitat quant a gèneres (poesia, narrativa, assaig i divulgació, teatre, llibres infantils, etc.).

També col·labora amb altres serveis de publicacions i entitats com han estat enguany el Centre d’Estudis d’Altafulla, l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, l'Ajuntament de Constantí i la Fundació Privada Mútua Catalana.

Entre la seva extensa i intensa trajectòria, cal destacar la publicació de 550 títols, principalment en llengua catalana i castellana.

Assaig i divulgació

Assaig. Ester Forgas Berdet. De la palabra y su valor social Silva Editorial. 476 pàgines. 20 euros

 

Un llibre que suma els articles d'investigació de la professora Ester Forgas sobre el valor social del llenguatge i la llengua. Fa un especial èmfasi en el sexisme discriminatori de moltes autoritats lingüístiques.

Assaig. Josep Maria Sanet. El servei a l'Armada. Silva Editorial. 70 pàgines. 10 euros

 

L'autor, Josep Maria Sanet, prossegueix els seus estudis d'història marítima basada en la investigació en arxius. En aquest cas, la redempció de penes a canvi del servei a l'Armada.

Assaig. Salvador-J. Rovira i Gómez. Tarragona borbònica (1713-1811). Silva Editorial. 130 pàgines. 15 euros

La història de Tarragona des del 14 de juliol de 1713, en què la ciutat caigué en mans de les tropes de Felip V, fins els primers dies de maig de 1808, durant la Guerra del Francès.

Assaig. Salvador Caamaño. Tarragona, 1936. Terror en la retaguardia. Silva Editorial. 254 pàgines. 15 euros

Una investigació exhaustiva sobre la persecució religiosa i els crims entre el juliol de 1936 i el maig de 1937 per part dels comitès revolucionaris i les patrulles de milicians del Front Popular.

Divulgació. Autores vàries. La cuina de Maria Poch Constantí. Silva Editorial. 142 pàgines. 20 euros

Un llibre de tapa dura i en format de luxe, amb unes grans fotografies, sobre la cuina basada en el cicle de l'olivera i l'oli, amb una àvia com a fil conductor.

Assaig. Martí Pineda. Pierre i Marie Curie. Silva Editorial. 266 pàgines. 15 euros

Dos premis Alfred Nobel i matrimoni molt destacat en els camps de la física i la química. Un exemple de convivència i exemple cívic. La primera gran biografia en català d'aquesta parella.

Narrativa

Novel·la. Ricard García Jardí. Apartado de Correos 139. Silva Editorial. 154 pàgines. 15 euros

Un llibre que barreja el gènere epistolar amb el pròpiament narratiu. Una història molt humana, amb un carter, l'avi de l'autor, com a protagonista.

Novel·la. Àlex Saldaña. Vendiste tu alma. Silva Editorial. 214 pàgines. 15 euros

Novel·la negra però ambientada en un poble de l'Espanya buida. Un advocat tarragoní marxa a viure a un poblet petit, a la recerca de tranquilitat, i la seva vida canvia. Un crim que fa sospitar de tothom. Una novel·la plena d'acció i psicologia.

Novel·la. Josep Gironès. Fugida pel camí dels Morts. Silva Editorial. 174 pàgines. 15 euros

Novel·la que va de la Guerra Civil als temps actuals, ambientada en dos escenaris propers a l'autor, Vila-seca i la Fatarella. La vida de un jove i l'evolució de la societat corren paral·leles.

Novel·la. Ferruz Baselga. Ric Falcón. Silva Editorial. 500 pàgines. 20 euros

Una sèrie de novel·les curtes, aplegades en un sol volum, del gènere negre, on un detectiu cosmopolita, Ric Falcón, afronta problemes particulars i globals.

Novel·la. Josep Llop. La prova d'Holanda-. Silva Editorial. 150 pàgines 15 euros

Una novel·la històrica basada en fets reals, d'una nissaga d'holandesos a Catalunya abans de la Guerra de Successió, els Kies.

Narrativa d'humor. Domenec Miquel. La meva Bíblia. Silva Editorial, 264 pàgines.15 euros

La meva Bíblia. Anècdotes del Senyor són petites històries on un personatge omniscient reparteix saviesa, justícia, humor. La vida quotidiana feta literatura.

Conte. Marybel Zamora. Las travesuras del ángel. Silva Editorial. 128 pàgines. 15 euros

Diversos contes molt literaris, en els que predomina l'absurd de la vida quotidiana.

Conte infantil

Conte infantil il·lustrat. Antònia Sabater. Els contes del dimecres. Silva Editorial. 50 pàgines. 15 euros

Uns contes explicats per una àvia al seu net, amb unes il·lustracions extraordinàries. Contes, endevinalles, fantasia, estan servides.

Teatre

Teatre. Francesc Valls i Pep Alcanyiz. Estació Klezmer. Silva Editorial. 108 pàgines. 15 euros

Teatre i experiència musical sobre Moshe Ha-Elion, supervivent de quatre camps d'extermini, recorda la seva estimada Rebeca. En una estació de tren, el seu testimoni cus l'amor, el dolor, l'enginy, la saviesa i l'humor de la música klezmer amb una narració colpidora.

Poesia

Poesia. María Bosch. El centro donde late. Silva Editorial. 92 pàgines. 10 euros

La poeta expressa i s'expressa. Predominen els assumptes existencials i amorosos. Es tan important el que es diu o escriu com el que se sospita.

Poesia. Núria Serret Tarruella. Jo, sola i les meves nits. Silva Editorial. 70 pàgines. 10 euros

Correspondència entre paisatge extern i íntim. Un cant de sol·litud. Poesia autèntica en vers lliure.

Poesia. Antonio de la Orza Tortosa. Poeta en alquiler. Silva Editorial. 70 pàgines. 12 euros

Després de Poeta de terraza, Antonio de la Orza reuneix una sèrie de textos interromputs per la pandèmia amb molta i gran literatura com a referent, amb misteri, amb contradiccions i molts aforisme

 

Comentarios
Multimedia Diari