Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Jordi Jordan: més impuls a la via pública i millora dels actius del nucli antic

Es compleix un any de l’inici del seu mandat a Tortosa i encara queden molts projectes per fer

14 junio 2024 14:18 | Actualizado a 14 junio 2024 19:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jordi Jordan és alcalde de Tortosa, capital del Baix Ebre i les Terres de l’Ebre. Va liderar l’any passat la coalició de Movem Tortosa-PSC i un pacte amb ERC i el suport des de l’oposició de la CUP va permetre ara fa un any l’alternativa amb un govern progressista i d’esquerres a la ciutat, després de 16 anys de governs de l’espai convergent. Durant aquest primer any l’equip de govern s’ha trobat una dura oposició liderada per l’ex alcaldessa Meritxell Roigé (Junts per Tortosa).

Des del primer dia Jordan va sostenir que el nou equip de govern mantindria tots aquells projectes de l’anterior mandat que tècnicament fossen viables, i en aquest sentit molts estan sent sotmesos a una forta revisió.

És el cas de la reforma de l’Avinguda de la Generalitat i Rambla de Catalunya o la plaça Alfons XII. En relació a la plaça, des de l’equip de govern s’ha encarregat un estudi sobre la viabilitat d’executar la reforma a partir del projecte bàsic presentat en l’anterior mandat per Junts per Tortosa, vinculada a una nova concessió de l’explotació del pàrquing soterrani. Entre les obres que actualment té la ciutat en marxa destaca l’ampliació de l’Auditori Felip Pedrell, que compta amb 2,5 milions del Ministeri.

En una entrevista per a aquest mateix Diari, ara fa un any Jordan sostenia que la ciutat de Tortosa té «problemes d’habitatge, d’estacionament, de seguretat, de neteja i de manteniment».

Per aquest motiu una de les primeres accions presentades passat l’estiu va ser el Pla Cuidem Tortosa, amb 180 actuacions que s’han estat portant a terme fins ara, com un increment de la neteja de la via pública amb aigua a pressió; la instal·lació d’un centenar de papereres; la reposició de 90 arbres i un miler d’arbustives; repintar la senyalització horitzontal de diverses vies; la neteja d’embornals; la instal·lació de jardineres i bancs o la millora de l’enllumenat.

Entre els grans reptes de l’equip de govern continua havent el degradat nucli antic de Tortosa, amb molts habitatges abandonats, i el problema d’habitatge que té la ciutat, amb manca de pisos per a joves per exemple. L’impuls del nou hospital o l’ampliació del Polígon Catalunya Sud, tot i que són afers que traspassen l’esfera municipal, són pilars fonamentals per reforçar la capitalitat de Tortosa que defensava Jordan. Entre les promeses que queden per fer, destaca la zona d’oci vora el riu per a joves.

Comentarios
Multimedia Diari