Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Joves d’entre 14 i 17 anys recuperen barraques de pedra seca a Amposta

La tasca forma part del camp de treball ’Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta’

29 julio 2022 10:38 | Actualizado a 29 julio 2022 10:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una quinzena de joves de diferents punts de Catalunya han participat, del 15 al 29 de juliol, en el camp de treball ’Rehabilitació de barraques de pedra d’Amposta’, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià.

Durant quinze dies, els i les joves s’han endinsat en un projecte que té la voluntat de reconstruir i conservar les estructures de pedra en sec del terme d’Amposta, alhora que donar-los-hi un valor patrimonial, cultural, pedagògic i turístic.

Reconeguda per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial, la tècnica de la pedra seca permet realitzar diferents tipus de construccions que, al llarg dels segles, han configurat els paisatges agrícoles i ramaders del Montsià.

Així, a banda de reconstruir les barraques i dignificar els espais on s’ubiquen, durant el camp de treball també s’ha intentat potenciar les construccions de pedra seca com a refugi de la biodiversitat ja que, gràcies a la seva estructura constructiva, la pedra és un hàbitat idoni per a plantes i animals.

A més de treballar en la recuperació d’aquests espais patrimonials, els i les joves també han dut a terme activitats de companyonia, coneixença i cohesió, així com sortides pels espais naturals de la zona o jocs de nit.

Tanmateix, al llarg d’aquests dies les persones participants s’han allotjat a l’Escola Agrària d’Amposta gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Comentarios
Multimedia Diari