Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ametlla de Mar afegeix dues maquetes navals noves

L’exposició del Centre d’Interpreació de la Pesca augmenta amb l’adquisició d’un parell de reproduccions d’embarcacions a escala

| Actualizado a 01 julio 2022 23:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar, ha presentat aquesta setmana, durant les Festes de Sant Pere, dues noves embarcacions a escala per a l’exposició permanent del centre.

Es tracta de dues maquetes creades per l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Barcelona i que passaran a formar part de l’exposició permanent juntament amb altres recreacions que van ser enfonsades al Golf de Sant Jordi durant la Primera Guerra Mundial.

Així, s’ha incorporat una reproducció del vaixell francès de vapor Medjerda, també conegut com al Correu Francès i que va ser enfonsda a finals de la primera dècada del s. XX en aquest mateix golf. D’altra banda, la segona maqueta representa el submarí U-34, l’últim submarí alemany de la mediterrània d’aquest tipus. Aquestes se sumen a les que ja hi havia anteriorment, creades per la mateixa entitat.

Per tal de fer les reproduccions amb rigor històric, al darrere hi ha hagut un gran treball. Primerament, s’han fet els plànols a partir de documents i imatges antigues. Tot això ha estat gràcies al treball de recerca que ha fet prèviament l’historiador i documentalista submarí, Josep Maria Castellví.

Amb les noves adquisicions, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar busca conservar i difondre la història marítima, inevitable per conèixer més a fons el rerefons del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari