Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ametlla de Mar viu un cap de setmana ple d’actes amb el preludi de la Candelera

La festa major tindrà lloc del 31 de gener al 4 de febrer, però abans es programen tres dies més de música, cultura i activitats populars

25 enero 2024 16:55 | Actualizado a 26 enero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ametlla de Mar escalfa motors per a les festes majors de la Candelera i aquest cap de setmana en celebra el preludi, per al qual la regidoria de Festes de l’Ajuntament ha previst un programa d’activitats ampli i atractiu.

Segons expliquen des del Consistori, la gran quantitat d’activitats que ja s’han convertit en tradicionals durant la Candelera, fa necessari que s’hagin de programar més enllà dels dies oficials de festa major, per evitar que s’hagin de simultaniejar i coincidir en hores.

Ja fa anys que el cap de setmana previ s’ha concebut com un preludi de la festa, un avançament d’alguns actes que fa d’introducció als dies grans en honor a la patrona, la Verge Candelera.

Aquest any la Candelera s’inicia el dimecres dia 31 de gener amb el Pregó i clourà el diumenge dia 4 de febrer amb els focs d’artifici. Així i tot, a partir d’avui divendres ja es podrà començar a agafar el pols a la Candelera amb els actes del preludi i algunes de les activitats més esperades.

Aquest any la representació teatral del Grup Escènic de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa (SCER) de l’Ametlla de Mar de l’obra «La casa de Bernarda Alba», de Federico García Lorca, tindrà dues actuacions, avui i demà a les 22 hores.

Demà dissabte tindrà lloc la Trobada de Gegants i el Correbars amb la xaranga Suquet Calero

Demà dissabte també s’organitza, per una banda, la IV trobada de Gegants en memòria de Cirildo Vila a les 11 del matí, i per l’altra, el Correbars amb la xaranga Suquet Calero dels Quintos i Quintes del 2004, a partir de les 17 hores.

De cara a diumenge dia 28, s’ha organitzat a partir de les 12 hores el Concert Ballador de Festa Major per part de la Banda de la Cala.

Al llarg d’aquests tres dies previs, també tindran lloc altres activitats musicals, espectacles de nit que començaran avui amb un concert gratuït de Som Rock i el Tribut a Lady Gaga.

Demà a les set del vespre hi hi haurà concert de The Baldats i a les 00.30 hores un concert a càrrec de Tokyo Band, que anirà seguit d’una sessió de la DJ Mireia DG.

Esport

L’esport també serà present durant aquests tres dies amb la recuperació de l’Olimpíada Escolar, que arribarà a la 20a edició i que en aquesta ocasió tindrà lloc a l’Escola Sant Jordi, aquest matí; i el Festival Esportiu de Candelera, que clourà els actes del preludi el diumenge dia 28 a les 17.30 hores al poliesportiu.

Demà dissabte des de les 09.45 h i fins a l’hora de dinar, el Camp Municipal d’Esports acollirà també diversos partits dels equips de futbol base local. Diumenge dia 28, el Parc del Bon Repòs serà l’escenari del V Campionat de Petanca de l’Associació de Petanca Tres Cales. Diumenge dia 28, el Parc del Bon Repòs també acollirà el V Campionat de Petanca de l’Associació de Petanca Tres Cales.

Finalment, l’Institut Candelera serà escenari demà, a partir de les 09.00 h del matí, de la tercera edició de la Final del Campionat de Morra; i a la Rambleta Cala Joanet, a la mateixa hora, tindrà lloc una botifarrada popular i a continuació una gimcana per equips.

Comentarios
Multimedia Diari