La Festa del Renaixement de Tortosa, considerada la millor de l’Estat

Obté el 29,5% dels vots d’una campanya de votació engegada a la xarxa pel portal de cases rurals Club Rural, sent la més votada de tot Espanya i amb molt d’avantatge

11 junio 2019 07:23 | Actualizado a 11 junio 2019 19:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa del Renaixement de Tortosa ha estat considerada com la millor festa de l’Estat espanyol, segons la votació popular «Mi fiesta es la mejor» impulsada per l’associació Club Rural, que agrupa més de 20.000 cases rurals de la Península.
Amb el 29,5% dels vots totals, la festa de recreació històrica de Tortosa ha guanyat amb molt avantatge respecte de les altres 9 ciutats que optaven a aquest reconeixement. 

Així, la segona posició ha estat per les festes de San Roque Chúndara, de Peñafiel (Valladolid) amb el 13,1% dels vots i la tercera posició per les festes de la Virgen de la Paz, de Cintruénigo (Navarra).

Des de l’Ajuntament de Tortosa han celebrat aquest reconeixement, que de ben segur donarà projecció a aquesta festa tortosina arreu de l’Estat, i han donat les gràcies a tots els tortosins i tortosines que ho han fet possible a través de les seues votacions per internet.

Aquest concurs anual conclou així la seuva segona edició amb un gran èxit de participació. La campanya té com a principal finalitat promoure el turisme d’interior entre els viatgers nacionals i també estrangers. 

Pretén així lluitar contra la despoblació que afronten en l’actualitat moltíssimes zones rurals del país. Aquesta acció aspira a divulgar la tradició popular que posseeixen els pobles espanyols i que, en molts casos, no és coneguda. 

La Festa del Renaixement ha rebut nombrosos reconeixements des del seu naixement fa vint-i-cuatre anys, com la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya. 

Propera edició

Tortosa celebra la Festa del Renaixement la segona quinzena de juliol. Amb el subtítol ‘L’esplendor d’una ciutat al segle XVI’, la Festa rememora, a través d’una àmplia oferta d’activitats de caire lúdic i cultural, el període històric del segle XVI, un dels moments més interessants en l’existència de la ciutat.

Enguany tindrà lloc la 24a edició del 18 al 21 de juliol. Durant aquests quatre dies la ciutat s’endinsa en un formidable viatge al passat per rememorar l’època de més esplendor de la capital ebrenca.

La festa permet descobrir el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic de Tortosa, amb actuacions per carrers i places del seu grandiós nucli antic, alhora que també als Reials Col·legis, al Palau Episcopal o en altres espais claus d’aquesta època. 

El nucli antic es transforma, nobles edificis i centenàries muralles s’engalanen de forma exhuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d’època. 

Milers de tortosins, molt orgullosos d’aquesta festa, es vesteixen d’època i arriben grups itinerants i d’altres que recreen la vida quotidiana a l’Edat Moderna, en els seus campaments o tallers, on conviuen durant la festa. Durant tot el dia es van succeint actuacions de música i animació.

Comentarios
Multimedia Diari