La missa de la Baixada de la Cinta es trasllada a la tarda pel toc de queda nocturn

Tradicionalment té lloc la mitjanit del 24 al 25 de març

08 marzo 2021 17:08 | Actualizado a 08 marzo 2021 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tradicionalment la mitjanit del 24 al 25 de març té lloc la missa de la Baixada de la Mare de Déu de la Cinta a la Reial Capella de la Catedral de Santa Maria de Tortosa. Se celebra per recordar aquella matinada del 1178 on la tradició situa el dia que la Cinta va deixar el seu sagrat cíngol. L’any passat la missa no es va poder dur a terme per culpa del confinament general de la població a causa de la Covid-19, i enguany pel confinament nocturn que marca el PROCICAT tampoc es podrà fer en l’horari habitual de matinada.

Excepcionalment la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta ha decidit avançar-ho a la tarda del dia 24 de març a les 19.45 hores.

L’aforament estarà limitat al 30 per cent, que en cas de la Catedral i en fer la missa a l’altar major, significarà disposar de 167 places per a fidels. «També cuidarem d’una forma en especial els controls d’accessos al temple per evitar aglomeracions», explica Mabel Marcos, primera majordoma de l’Arxiconfraria, qui recorda també que aquesta és una jornada «molt important per als tortosins i tortosines», «i no volem deixar de mantenir una tradició tan arrelada entre els devots de la Cinta». 

Comentarios
Multimedia Diari