L’Hospital Comarcal d'Amposta tindrà una zona d’aparcament

La iniciativa busca cobrir una necessitat d’un indret del municipi amb concentració de serveis. Es preveu que es posi en funcionament per al primer trimestre del pròxim any

06 julio 2021 05:50 | Actualizado a 06 julio 2021 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta tindrà un pàrquing prop de l’Hospital Comarcal. Estarà situat entre els carrers Ronda, Cervantes, Escoles i Diana i buscarà cobrir una necessitat d’aparcaments a una zona on estan situats diferents serveis com l’Hospital, l’Institut Pere Mata, el Centre d’Art Lo Pati o el Museu de les Terres de l’Ebre. A això se li suma la zona residencial on els veïns també han de poder aparcar prop de casa.

Per crear aquest nou espai, l’Ajuntament de la capital del Montsià, mitjançant una subvenció de la Diputació de Tarragona, ha comprat dos immobles, un propietat de SAREB i l’altre d’un propietari privat, per tal d’enderrocar-los. A continuació s’urbanitzaran els laterals, s’asfaltarà i es crearà un pàrquing amb superfície que Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, creu que podrà estar llest per a principis del proper any 2022.

Pel que fa a l’accés, l’alcalde afirma que la idea és que sigui regulat. «Volem que això sigui una zona regulada, no de pagament. És a dir que se’n pugui fer ús en horari comercial durant un cert temps. Això podrà ajudar a persones amb poca mobilitat que vagin a l’hospital». Es preveu que en aquest nou aparcament tingui una cabuda d’entre 50 i 60 cotxes i que en futur, si fos necessari, es pogués ampliar, però Tomàs assegura que de moment això no està sobre la taula. «Si fes falta, es pot construir un pàrquing elevat, fer una planta a sobre. Però això ara no ens ho plantegem. De moment, fem aquesta instal·lació i amb un baix cost, perquè ho fem amb una subvenció de la Diputació». Des de fa uns anys, s’intenta solventar aquesta problemàtica amb els vehicles. Anteriorment hi ha hagut altres propostes que no han tirat endavant.

Segons explica Tomàs, ja hi havia un projecte vinculat al govern anterior per construir un pàrquing soterrani. «Hi va haver un intent d’aixecar el parc per fer un aparcament soterrat com el de la plaça del Mercat, però hi va haver una oposició veïnal molt gran i el projecte es va haver d’aturar» , afirma l’alcalde, però afegeix que la necessitat seguia present.

«És cert que hi ha una necessitat pels serveis de la zona. Hi ha un pàrquing soterrat a poca distància i per tant fer-ne un altre tal com es plantejava no ho vèiem, però enteníem que feien falta un cert nombre de places d’aparcament per cobrir».

Comentarios
Multimedia Diari