Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mostra nostàlgica a Móra d’Ebre, amb records de la infantesa

L’exposició, on es podran veure paisatges a punt de creu i joguines antigues, es podrà visitar durant el pont

| Actualizado a 30 octubre 2022 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les morenques Cinta Farnós i Carme Segués proposen un recorregut nostàlgic mitjançant una exposició per la infància de dues generacions amb objectes i creacions relacionades amb el temps lliure i de joc. Des d’avui diumenge i fins al dimarts de sis a vuit de la tarda, a l’escola de música de Cristina Llauradó s’hi podran veure joguines antigues com un cavallet de cartó, nines de cartó pedra o les populars Barriguitas entre altres, al costat de quadres de paisatges que evoquen diferents tipus de paisatges fets amb punt de creu i punt de tapisseria.

Segons explica Cinta Farnós, jugava amb moltes d’aquestes mateixes joguines mentre que la infància de Carme van ser les labors. Aquesta exposició, idea de Farnós, vol donar a conèixer diferents indrets de la localitat i, al mateix temps, evocar una vida passada més senzilla. «La mostra recorda la vida de poble. Com que abans no hi havia ni televisió ni tota la tecnologia que hi ha avui, la gent sempre tenia per fer coses més senzilles. Només amb la notícia o la novel·la a través de la ràdio de fons, les dones es reunien a determinada casa per fer labors», recorda Carme Segués, de 78 anys, qui porta tota la vida cultivant aquesta afició artesana.

De fet, a l’exposició s’hi poden contemplar quadres fets a mà per ella, alguns treballats durant un període d’un any, però tots creats a partir de l’any 2015 i emmarcats amb nom i data. Tot i això, també n’hi ha que no estan acabats per tal de poder veure el procés de creació.

«Encara conservo algunes creacions de fa més de cinquanta anys. Vaig començar a fer-ne a l’escola, amb l’assignatura que hi havia llavors de costura, on aprenies a cosir sí o sí», recorda Segués, assenyalant que «aquests quadres no s’havien exposat mai, però quan la Cinta ho va proposar, em va semblar una bona idea, perquè si no, mai no es mostrarien».

Reivindicant més espais

Cinta Farnós, col·leccionista amb especial interès en què es puguin veure les creacions de veïns o les seves col·leccions, creu que és necessari que el municipi tingui on espai on es desenvolupin aquestes activitats.

«Molta gent del poble té moltes coses per ensenyar. Voldríem tenir un museu o una sala on exposar el que tenim o el que fem. Amb aquesta exposició volem mostrar que aquí hi ha molts col·leccionistes», diu Farnós, afegint que «reclamem aquest lloc, ja que ara si no anem a casa de la persona, mai veuríem les seves creacions o col·leccions».

Comentarios
Multimedia Diari