Projecte per descobrir i netejar el riu de la Sénia

Tres escoles i un institut del Montsià realitzen l’activitat conjunta per preservar i conservar el territori dins del programa ‘Escoles Verdes’

17 mayo 2021 09:20 | Actualizado a 17 mayo 2021 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les escoles Teresa Subirats i Mestre (Mas de Barberans), Jaume I (la Sénia), Ramón y Cajal (Ulldecona) i l’institut Manuel Sales i Ferrés d’Ulldecona duen a terme l’acció ‘Descobrim i netegem el riu Sénia’. Es desenvolupa en dos parts: la primera és d’observació directa del paisatge, més en concret de vegetació com el margalló, l’estepa blanca, el baladre, el romer , la canya o canyís. La segona part és la recollida selectiva dels residus que es troben al paisatge.

L’acció s’inclou al projecte ‘Let’s Clean Up Europe’, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residusque llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida dels residus abocats de manera il·legal als boscos, marges de rius, platges, etc. Es realitza amb el suport de l’Agència de residus de Catalunya.

Tres espais

Cada centre educatiu actua a una zona diferent del seu municipi: l’escola de Mas de Barberans va observar el paisatge i netejar el pont de les Canals i el viver de les fibres vegetals. L’alumnat dels cicles mitjà i superior van gaudir d’una fauna i flora autòctona del Paisatge Natural dels Ports, dijous passat.

Els cursos de 4rt de primària i 2n d’ESO de l’escola i l’institut d’Ulldecona van netejar i observar el camí de l’Olivar, a 2 km del poble, creua el riu Sénia (límit natural entre Catalunya i el País Valencià), prop de l’inici del GR-92. És zona rica en conreus (blat i tarongers) i vegetació de garrigues (malesa). L’activitat es féu dijous i divendres passats.

Els alumnes de 4t de l’escola de la Sénia observaran i netejaran la Peixera, a 400 metres del poble. És una construcció molt significativa pels seniencs en una zona amb un gran salt d’aigua i una plataforma d’observació del salt de la sèquia des del pont vell de les Cases del Riu, un pas sobre l’assut de la Peixera que dóna continuïtat al riu Sénia.

Comentarios
Multimedia Diari