Reclamen més controls de velocitat a la carretera TV-3319 entre Ulldecona i la Sénia

La via travessa quatre nuclis urbans i els veïns i l’Ajuntament denuncien el perill que suposa

| Actualizado a 18 julio 2021 05:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La carretera TV-3319 entre Ulldecona i la Sénia travessa diversos nuclis urbans disseminats del terme municipal ulldeconenc, com els Rajolars, Sant Joan del Pas, la urbanització Molí de l’Om i el Barri Castell. Unes travesseres que suposen un perill per als veïns, ja que hi ha molts vehicles que hi circulen sense reduir la velocitat, segons està establerts i indicat a la via.

L’Ajuntament d’aquest municipi ha demanat mesures a la Generalitat per incrementar la seguretat d’aquestes travesseres i que els vehicles hi redueixin efectivament la velocitat.

Segons detalla el Consistori, el Servei de Carreteres de la Generalitat de Catalunya va instal·lar recentment dos aparells de radars pedagògics a la TV-3319 al seu pas pels nuclis urbans del Barri Castell i Sant Joan del Pas.

«Es tracta d’una de les opcions més utilitzades darrerament per afavorir la reducció de la velocitat en casos semblants», afirmen, tot incidint en què, segons alguns estudis, les opcions de diferents missatges simultanis i lluminosos permeten reduir fins un 25 per cent la velocitat de mitjana. A més, el software instal·lat als aparells permet crear un registre d’estadístiques en ambdós sentits de la circulació i tenir un anàlisi de les dades recollides.

Després de les primeres setmanes en funcionament i havent detectat una certa milloria en la problemàtica existent per l’excés de velocitat de nombrosos vehicles, l’Ajuntament d’Ulldecona ha reclamant de nou que se segueixin implantant aquests sistemes de control a altres punts perillosos d’aquesta mateixa carretera, concretament al pas pel nucli dels Rajolars i de la urbanització Molí de l’Om.

Perill

Tant en un lloc com en l’altre, segons explica l’alcaldessa Núria Ventura, «es viuen diàriament situacions de greu perill per la velocitat dels vehicles que circulen». Segons relata Ventura, «es tracta de dos nuclis urbans travessats per la carretera i les persones que hi viuen, majoritàriament grans, han de sortir a tirar la brossa, per agafar l’autobús o simplement perquè volen passejar una estona, i coses tant simples com aquestes en el nostre dia a dia, posen en perill fins i tot la seva vida».

Tant l’Ajuntament com la Generalitat, així com la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, han abordat en diverses ocasions la problemàtica i, de manera periòdica, s’hi instal·len també controls de velocitat per radar. Però les mesures implantades «encara no són suficients» per atendre de manera efectiva la demanda de més seguretat per part dels veïns, segons expliquen des del Consistori.

Comentarios
Multimedia Diari