Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tradició i festa a Ulldecona amb el Ball de Mantons

237 parelles ballen a ritme de la jota, interpretada per la banda de música local, en un dels actes més emblemàtics de les festes

30 agosto 2023 13:40 | Actualizado a 30 agosto 2023 13:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada any, el primer dilluns de Festa Major, quan es fa fosc, centenars de veïns d’Ulldecona es reuneixen per viure amb orgull una de les nits més emblemàtiques de la localitat, la celebració del Ball de Mantons. Enguany, fins a 237 parelles han participat en aquest vistós i multitudinari acte, que des del 2017 forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre.

Tal com marca la tradició, els homes es vesteixen de pagesos mentre que les dones van amb falda i un mantó de Manila, que en molts casos poden arribar a ser fins i tot centenaris, heretats de mares a filles. Aquest és un element destacat de la festa, ja que no només li dona el nom, si no que el seu vol també el converteix en un espectacle visual de colors.

Tots ells, ja vestits i preparats amb la indumentària tradicional del municipi, es van concentrar dilluns entre l’Ajuntament i la Casa de Cultura per després desfilar fins a la plaça de l’Església de Sant Lluc. Un cop allí, la banda de música de la localitat es va situar al centre formant un cercle mentre que els balladors els envoltaven, preparats per seguir-los el ritme i celebrar al pas de la jota local, coneguda com a ‘Xim Xim’.

Amb la música de l’agrupació musical, els participants, acompanyats pels gegants de la localitat, la Pietat i Lluc, van ballar la jota Vella, la jota Olé i la Barbacota, una peça de nova creació de Camil Burato i Josep Verge.

Comentarios
Multimedia Diari