Més de 4.400 alumnes de Tarragona creen un diccionari inclusiu

És el primer diccionari amb paraules que defineixen la importància de la inclusió de les personas amb discapacitat de la societat

Un total de 4.462 estudiants i 121 mestres de 109 centres educatius de Tarragona treballen en la creació de l’Inclusionari, el diccionari més democràtic i inclusiu de la història i el primer amb paraules que defineixen la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel 40è Concurs Escolar de l’ONCE que, en aquesta edició, ha convidat tots els seus participants a formar part de la història de la inclusió al nostre país, després de quatre dècades en què ha ajudat estudiants i mestres a promoure la formació en valors com la companyonia, la inclusió, la igualtat i el treball en equip.

La participació en aquesta edició s’ha realitzat per aules completes, havent de plasmar una nova paraula de caràcter inclusiu i el seu significat en un cartell creatiu. Per això, han pogut escriure-la a manera de lettering, o fins i tot, com en alguns diccionaris, fer un dibuix que acompanyi la paraula i que ajudi a donar suport a la seva definició.

En aquesta 40a edició s’han presentat 146.022 estudiants i 2.492 mestres de 2.230 centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Secundària, a més d’Educació Especial i Formació Professional. Les categories de participació són: A (3r i 4t de primària), B (5è i 6è de primària), C (1r- 4t ESO i FP Bàsica) i E (Educació Especial). Totes elles participen sota les mateixes condicions i han presentat el mateix treball per compondre l’Inclusionari.

Material de suport

Com a material de suport els mestres han tingut disponible material didàctic (en format online), elaborat per persones expertes en la matèria, tot això sobre les diferents fites en la inclusió de les persones amb discapacitat, també des del punt de vista de les paraules.

Entre tots aquests materials, ha destacat ONCITY II, el segon lliurament del videojoc educatiu i accessible, per a totes les edats, condicions i perfils, que convida a posar-se a la pell de les persones amb discapacitat i viatjar en el temps, juntament amb els personatges del videojoc, per conèixer com ha evolucionat la inclusió al nostre país.

Temas: