Acuidelta construeix una nova planta d’envasat d’orades i llobarros a l’Ametlla de Mar

La piscifactoria continua endavant amb el seu pla d’implementació al municipi i ja té 26 gàbies davant la costa calera

L’empresa Acuidelta està construïnt una nova planta d’envasat d’orades i llobarros a l’Ametlla de Mar. Les obres de la nova nau, d’uns 900 m2, van començar fa uns dies al polígon industrial de l’Ametlla de Mar, just a la vora del grup Balfegó. L’empresa continua endavant així amb el seu pla d’implementació, cosa que converteix l’Ametlla de Mar en un pol de piscifactories molt destacat en la costa catalana. Les Terres de l’Ebre són pioneres en l’aqüicultura a Catalunya.

L’empresa Acuidelta és catalana amb capital d‘origen grec (Galaxide Marine Farm SA) i va ser fundada el 2019, però la Covid va endarrerir el projecte un any. Porta instal·lada a l’Ametlla de Mar des de la primavera de 2021.

Recentment Acuidelta ha comprat 14 noves gàbies per a la cria d’orades i llobarros davant la costa de l’Ametlla de Mar, a 3 milles de terra. Així, l’empresa disposa ara d’un total de 26 gàbies, una necessitat contemplada ja en el pla d’implementació de l’empresa. Les gàbies tenen unes mides de 30 m² i de 15 m de profunditat, i amb aquesta ampliació s’incrementarà la producció, arribant prop dels 4 milions de peixos.

Ara aquest mes d’agost l’empresa iniciarà la captura d’exemplars i mentre durin els treballs de construcció de la nova nau d’envasat utilitzarà una altra planta situada a les Cases d’Alcanar.

D’aquesta manera, a principis de l’any vinent, amb la fi de la nova construcció, la piscifactoria operarà totalment a l’Ametlla de Mar.

Com explica al Diari el director administratiu i financer de l’empresa, Spyros Smponias, ja fa uns dies que van arrencar les obres per construir la nova nau del polígon, a la vora de l’empresa Balfegó amb una quarantena de persones treballant-hi ara i la previsió d’incoporar una quinzena més.

L’empresa disposa actualment cinc embarcacions i aviat tindrà una sisena que s’està preparant a unes drassanes de Vilanova i la Geltrú.

«Aquest és un projecte ambiciós perquè necessita una intensitat de capital molt alta. Aquest tipus de producte té un cicle de producció de divuit o vint mesos, cosa que vol dir que a banda de les embarcacions i la infraestructura necessites alimentar una biomassa de fins a 2.000 tones», detalla el director.

L’empresa es dedica a la producció de llobarros i orades per ser productes amb més demanda i millor comercialitat. Tot i la inflació actual en els productes alimentaris, l’empresa fa una aposta decidida amb el seu pla d’implementació al municipi de l’Ametlla de Mar i es mostra molt satisfeta amb la relació que ha tingut amb l’Ajuntament durant tot el procés de tràmits els passats mesos. El projecte també ha rebut finançament de la Generalitat de Catalunya.

Temas: