L’oferta de Formació Professional creix a l’Ebre amb set nous cicles

La Generalitat treballa amb el teixit empresarial per oferir cursos lligats a les necessitats productives i l’economia del territori

El Departament d’Educació incrementarà el curs 2022-2023 l’oferta de Formació Professional (FP) a les Terres de l’Ebre, amb set nous graus formatius. D’aquesta manera, al territori es podran cursar un total de 38 cicles formatius de grau superior, 48 de grau mitjà i 5 de bàsic. Pel que fa al grau bàsic, hi haurà un nou curs a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, d’Informàtica d’Oficina, mentre que a l’Institut els Alfacs, de la Ràpita, es podrà estudiar Serveis Administratius. L’oferta de grau mitjà s’amplia amb el cicle formatiu de Construcció, que es podrà cursar a l’Institut Deltebre; i Gestió administrativa en l’àmbit sanitari, a l’Institut de l’Ebre de Tortosa. Tres cicles de grau superior complementen la nova oferta formativa al territori: Animació 3D, jocs i entorns interactius, que s’impartirà a l’Institut Montsià, en col·laboració amb el Fablab d’Amposta; Vitivinicultura (adaptació d’olis), que es podrà estudiar a l’Escola Agrària de Gandesa; i el grau superior de Projectes i direcció d’obres de decoració (adaptació en bioconstrucció), previst a l’Escola d’Art i Disseny (Esardi) d’Amposta.

Pel que fa als cursos d’especialització, a l’Institut Montsià s’ofereix Ciberseguretat en tecnologies de la informació (720 hores) i Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics (650 hores); a l’Institut de l’Ebre el de Fabricació intel·ligent (600 hores) i al Julio Antonio d’Implementació de Xarxes 5G (300 hores).

Segons remarca el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, l’increment de la Formació Professional al país i al territori és una aposta de l’executiu per aquesta legislatura. «De la mà del teixit empresarial busquem oferir cicles formatius lligats a l’economia del territori, per tal que el jovent ebrenc rebi una formació que els faciliti l’accés al món laboral, les empreses tinguin persones formades i el talent es quedi a les Terres de l’Ebre».

Així, s’ha implementat una oferta basada en quatre eixos bàsics, treballats amb el teixit empresarial en sectors econòmics potents com l’agroalimentari, el turisme, l’energia i la informàtica; «així creixem en les diverses famílies professionals i també en creem de noves, com la família d’obra civil i construcció, per la demanda laboral cada vegada més gran», detalla per la seua banda la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló.

En aquest sentit, el departament treballa ara també amb l’empresa Kronospan per oferir formació adaptada a les necessitats d’aquesta multinacional de fabricació de panells de fusta, que està aixecant actualment la seua planta al polígon Catalunya Sud de Tortosa.

Temas: