El peix no té subvenció

El mes d’octubre vaig anar al Consell Comarcal de Santa Coloma de Queralt a demanar informació per obrir un negoci, una peixateria. El senyor Francesc Viñas, tècnic de ConcaActiva, em va informar que si rehabilitava un local en zona rural o al nucli antic em podia acollir a un ajut, el LEADER, per muntar una microempresa o comerç. Em va dir que hi anés ràpidament perquè el 2 de novembre s’acabava el procés per entregar la sol·licitud i la documentació, i que, si estava a l’atur, amb fill a càrrec, depenent de la meva situació, el mínim d’ajut era el 30-35% de la inversió. Doncs això és el que vaig fer.

La meva sorpresa va ser quan en una carta de la Generalitat em diuen que em deneguen aquest ajut. Els pregunto per què i em diuen que ja m’arribarà. Demano parlar amb el gerent i em diu que es pensava que el peix no era un producte agroalimentari i em clava una llauna brutal i mentires i més mentires... una darrere l’altra, i em diu que la Generalitat no té calés.

Ara per ara estic destrossada mentalment i físicament perquè han sigut dos mesos de no parar per fer les coses bé i ara em diuen que el peix no entra... Vull fer una denúncia pública perquè la gent emprenedora no es deixi enganyar i perquè no els facin el mateix que m’han fet a mi, perquè ara, després de la despesa que he tingut, he de pagar un advocat per portar al jutjat el meu cas.

Mònica Puertas Carrión

(Santa Coloma de Queralt)

Temas: