El futur Hospital Joan XXIII, una gran oportunitat per a Tarragona

Les obres del nou Hospital Joan XXIII ja han arrencat. És una molt bona notícia que s’hagi iniciat la construcció d’aquest nou centre sanitari. De fet, és una enorme oportunitat de futur per a la ciutat.

Estem davant de la inversió pública més transcendent per a Tarragona, que té conseqüències en l’àmbit més sensible de l’atenció a les persones: la salut. Com hospital de referència de la regió sanitària, i mitjançant el treball coordinat amb els altres hospitals del Camp de Tarragona, la nostra ciutat referma el seu paper de lideratge i de motor de la regió. Centre de referència en l’àmbit sanitari de la demarcació, el nou Joan XXIII es consolidarà com un dels més moderns i més importants de Catalunya. Millors instal·lacions que tindran com a conseqüència més serveis i nivells més alts d’especialització que han d’actuar com atracció de talent professional i suposaran un retorn social d’unes dimensions difícils de calcular.

Aquest dijous, precisament, es va inaugurar la Nova UCI de l’hospital tarragoní, que el referma com el centre de salut de referència de la Catalunya Sud. El nou equipament, que compta amb una inversió de prop de 6 milions d’euros, millorarà l’atenció i la cura als usuaris, sobretot gràcies a la innovació tecnològica.

El nou hospital Joan XXIII serà la pedra angular de tots els equipaments sanitaris del territori i ens n’hem de sentir orgullosos. Per tot plegat, és vital que tots entenguem que aquesta inversió de més de 170 milions d’euros, la més important i ambiciosa del CatSalut, representa una gran oportunitat per a la gent de Tarragona i del conjunt de les nostres comarques. Des del primer moment que la Generalitat va anunciar aquesta inversió transformadora nosaltres hi hem cregut, en contrast amb l’anterior equip de govern que de diferents maneres es va dedicar a sembrar l’ombra del dubte. No existeix actitud més negativa políticament que qüestionar sistemàticament les inversions segons quina administració les faci, no sigui cas que la realitat arruïni el relat polític. Estàvem convençuts que tindríem un nou hospital i ja comença a ser una realitat. Ens ho mereixem, de la mateixa manera que als tarragonins ens corresponen altres equipaments estratègics i pels quals lluitem, amb diàleg, insistència i sobretot convicció.

Passarem de tenir un hospital envellit estructuralment a un d’última generació, on els sanitaris podran desenvolupar la seva tasca i atendre els ciutadans en les millors condicions. Segur que aquest és un moment oportú per agrair a tot el personal sanitari la seva feina quotidiana, reconeixent que durant molts mesos l’han hagut de fer en condicions d’una dificultat extraordinària. Un cop més, gràcies per tant!

Amb l’inici de les obres queda esvaït qualsevol dubte respecte al compromís per tirar endavant el nou hospital per part de la Generalitat. Compromís que també veiem reflectit en la resolució d’altres projectes que estaven encallats a la ciutat, com el Fòrum Judicial, la Ciutat de Repòs i Vacances, que acollirà l’alberg juvenil més gran i més eficient energèticament de Catalunya, o la cessió del Palau d’Esports Catalunya i el Fòrum de la Colònia.

Tarragona està recuperant la capitalitat i l’autoestima. Els projectes no ens passen de llarg, els proposem, els perseguim i els aconseguim.

Temas: