L’increïble cas de l’agulla

Ningú no s’explica com és possible que una agulla amb la qual el dentista va anestesiar una nena per curar-li una càries va fer cap al cervell de la menor.

Gairebé tan inexplicable és l’habilitat dels neurocirurgians de l’hospital Sant Joan de Déu José Hinojosa i Josep Rubio que van aconseguir extreure l’objecte de dins de la cavitat cerebral sense causar danys col·laterals en la intervenció.

La maniobra quirúrgica va ser de tanta complexitat i de tanta precisió que la vintena de persones que estaven al quiròfan per assistir a la intervenció van irrompre en aplaudiments quan els neurocirurgians van enxampar amb les pinces l’agulla maleïda.

Malgrat l’aprehensió que el cas provoca, els metges s’ha apressat a dir que no s’ha de deixar d’anar al dentista per aquest incident ni s’ha de tenir por a posar anestèsia als nens.

Ens quedaríem més tranquils si també ens garantissin que incidents similars no tenen res a veure amb el fet que actualment a Espanya no és necessari cursar la carrera de medicina general per exercir com a dentista. Basta el grau d’Odontologia.

Temas: