Motius per a l’optimisme

La implantació de l’empresa ILJIN Materials a Mont-roig és la inversió industrial més alta en els darrers vint anys a Catalunya: 600 M€. Aquesta i d’altres iniciatives confirmen el gran potencial del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès en matèria industrial, tecnològica, logística, turística, de comunicacions i de serveis

Ahir ens llevàvem amb una excel·lent notícia per a Mont-roig del Camp, per a la demarcació de Tarragona i per al conjunt del país: la pròxima implantació en aquest municipi del Baix Camp d’una planta de producció de components de bateries de l’empresa ILJIN Materials, que donarà feina a més de 500 persones. Es tracta, d’altra banda, de la inversió industrial més alta en els darrers vint anys a Catalunya: 600 milions d’euros. Alhora, cal destacar la contribució d’aquest projecte a l’impuls de l’economia verda, atès el seu alt valor tecnològic, que aporta un plus al territori i genera noves oportunitats laborals de qualitat. En aquest sentit, la inversió anunciada pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat i l’Ajuntament de Mont-roig s’alinea amb els objectius i reptes de futur que, com a Diputació de Tarragona, ens marquem com a regió.

El projecte de Mont-roig que avui celebrem se suma al que, fa només uns mesos, es produïa al Baix Ebre, on s’invertiran 200 milions d’euros en la construcció d’una fàbrica de la multinacional de la fusta Kronospan al polígon Catalunya Sud, a Tortosa i l’Aldea. Totes dues inversions –i d’altres que, de ben segur, es produiran a partir d’ara– s’adiuen a la nostra aposta per la reindustrialització del nostre territori, per tal d’arribar al 23% del Producte Interior Brut (PIB) d’aquest sector, com tenen països de referència a Europa com ara Alemanya. I més enllà de l’àmbit industrial, darrerament s’han produït avenços decisius en altres projectes de gran importància com són el tramvia del Camp de Tarragona, les noves connexions amb l’Aeroport de Reus, o el desenvolupament de la zona d’activitats logístiques del Port de Tarragona. Són iniciatives, les unes i les altres, que esdevenen clau en la tan desitjada i necessària represa econòmica i social que ens ha de permetre deixar enrere la crisi que arrosseguem en els darrers anys.

D’altra banda, totes aquestes iniciatives confirmen, un cop més, el gran potencial del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès en matèria industrial, tecnològica, logística, turística, de comunicacions i de serveis, alhora que consoliden la nostra demarcació com a pol d’atracció destacat en tots aquests sectors d’inversió tan diversos. I, en definitiva, confirmen que aquest és un bon lloc per viure-hi. Fer de les nostres comarques un lloc encara millor per viure-hi és, precisament, l’objectiu bàsic que centra totes les nostres accions com a administració pública al servei de la ciutadania, des de les nostres múltiples competències i camps d’actuació: suport als municipis, impuls social, sostenibilitat, transformació digital, treball i emprenedoria, turisme, comunicacions, cultura o formació.

No hi ha dubte que la nostra és una demarcació viva, activa i amb una gran projecció de futur. Per augmentar-hi encara més les oportunitats, a la Diputació de Tarragona treballem de manera continuada en múltiples àmbits que beneficien els nostres pobles i ciutats i el conjunt de la ciutadania, exercint el nostre paper de motor del territori. Ho hem fet sempre –aquesta és, en essència, la nostra funció–, per bé que en els darrers anys hem redoblat els nostres esforços per tal de minimitzar els efectes adversos associats a la crisi sanitària i econòmica i aplanar el camí cap a la recuperació. Així continuem fent-ho encara, amb la confiança i esperança que ens proporcionen les darreres notícies econòmiques positives i les noves que, de ben segur, arribaran ben aviat.

Temas: