Les cartes al director del dia

El entorno del Mercat

Después de tantos incumplimientos –por no decir mentiras– no puedo creer en las declaraciones del Sr. Alcalde cuando en una reciente entrevista, dice: «Los negocios del entorno del Mercat se beneficiarán de reducciones fiscales». Yo me pregunto si por negocios se entiende también a los propietarios de locales y viviendas que como consecuencia de las interminables obras han visto como se deshabitaban y, en el mejor de los casos, se reducían sus ingresos drásticamente al tener que alquilar a precios que no cubren los gastos generales.

También es lamentable la actitud de Espimsa y de la aseguradora de las obras que hasta la fecha no ha dado respuesta a las numerosas denuncias verbales de muchos propietarios que desde hace años vienen sufriendo el deterioro de sus propiedades y que han ocasionado importantes grietas en paredes interiores y fachadas.

Para superar la desconfianza que con razón reina en el entorno, sería conveniente que el máximo responsable de nuestro Ayuntamiento matizase en qué consistirán las reducciones fiscales y a quienes alcanzará.

José A. Hernández Pérez

(Tarragona)

La gestió de l’EMT

En resposta a la carta al director signada per Raúl Garcia que fa referència a diverses qüestions de gestió de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona, com a gerent crec necessari fer una sèrie de puntualitzacions a les seves afirmacions, generades, crec, des del desconeixement i una visió esbiaixada de la realitat.

L’objectiu de la meva gestió al davant d’aquesta empresa municipal és, des de l’any 2007, evitar liquidar aquest servei públic. La prioritat de l’EMT és oferir el servei a les persones per davant del negoci. Competitivitat i qualitat són els aspectes claus que estem treballant, partint d’una situació en què l’empresa no tenia cap actiu, una plantilla insuficient i un elevadíssim cost de manteniment. Tot això, a més d’intentar racionalitzar una xarxa planificada a cop de vots, però que no servia per atendre les necessitats de mobilitat dels tarragonins.

Entenc que qualsevol ciutadà pugui demanar explicacions de la gestió d’una empresa municipal i com a càrrec públic que sóc passo a detallar al lector els criteris d’aquesta gerència al davant de l’EMT: una mobilitat més racional, eficient, equitativa i universal, reduint la dependència del vehicle privat; millorar l’accessibilitat de la ciutat i afavorir la independència de nenes i nens, persones amb discapacitat, majors, etc.; millorar l’espai públic: més espai lliure de cotxes i de més qualitat i atractiu i més activitat urbana i comercial i, tot això, rendibilitzant els recursos municipals. Les decisions d’aquesta gerència no són arbitràries ni subjectives, i en dono compte davant un consell d’administració. La situació econòmica no és la ideal, però Tarragona té la sort de tenir una plantilla de conductors professional i responsable, que és capaç de posar per davant el benefici social per al conjunt de la comunitat defensant l’autobús urbà com un servei públic

Mario Cortés Ayer

(Director-gerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona)

Agradecimiento a la residencia Barà Bahia

El día veinticuatro de diciembre falleció en dicha residencia mi querido hermano Ramón Sorde Dalmau, a los 82 años. Es mi deseo dar las gracias por el trato que ha recibido durante toda su estancia y sobre todo en los últimos días de su existencia.

Tanto el personal facultativo, su director, como el resto de cuidadores/as han tenido con Ramón una atención exquisita. Quiero resaltar también todo el apoyo que me ha dado el Sr. Pepe en los momentos de más necesidad, tanto a nivel moral como material.

Gracias en mi nombre y en el de los míos.

María Antonia Sorde Dalmau

(Altafulla)

Temas: