Som joves i ens han convertit en precariat

Apostem per una profunda reforma laboral que promocioni els contractes fixos

La Joventut Socialista de Catalunya som hereus de la lluita de la classe treballadora que ha estat la que ha aconseguit gràcies al sacrifici de milions de persones tots els drets dels quals avui gaudim, però per desgràcia la dreta política, econòmica i mediàtica ens està prenent i trepitjant aquestes conquestes socials.

Com a joves i com a socialistes aspirem a aconseguir un nivell d’emancipació que l’actual conjuntura econòmica i de distribució de força i poders ens impedeix, conjuntura però que no ens frena en les nostres aspiracions i que creen un lligam amb els treballadors i treballadores que lluitaven pels seus drets fa 125 anys, ja que ens uneix el repte de voler aconseguir un treball amb unes condicions dignes.

Dins l’actual crisi, als joves i les joves ens han convertit en precariat; no tenim una feina fixa ni un salari estable. Estem sotmesos a contractes temporals o incomplets. Com a precariat, hem perdut la majoria de drets laborals i ens veiem abocats a treballar en feines que no es corresponen amb la nostra formació.

La pèrdua de poder sindical, la dualitat del mercat de treball i les reformes laborals de PP i CiU han debilitat els drets laborals de la classe treballadora, i han afavorit els propietaris dels mitjans de producció a l’hora d’augmentar els seus beneficis. La balança està molt desequilibrada i encara n’hi ha alguns que ens volen treure més drets. Hem de fer pinya per no retrocedir i tenir memòria històrica per conservar aquells drets que van costar tant d’aconseguir.

El joves socialistes volem reivindicar que un altre futur és possible. I creiem que hi ha dues mesures que poden ajudar, a curt termini, a la millora dels i les joves, i a la societat en general. D’una banda, apostem per una profunda reforma laboral que promocioni els contractes fixos i redueixi l’ús dels contractes temporals. I d’altra banda, la inserció d’una renda mínima garantida que atorgui seguretat econòmica al conjunt de la societat.

Com a JSC, proposem un canvi del model d’ocupació i les relacions laborals per a l’assoliment d’un model econòmic i social més just i solidari.

Temas: