Totes les cartes del dia

Una molt bona oportunitat

Una molt bona oportunitat per Catalunya i tot l’Estat espanyol. Un compromís d’unitat i el sentit de responsabilitat dels espanyols. «Sou un exemple clar de com, treballant junts, es poden aconseguir gran fites». Això és el que va dir el rei Felip en la seva estada a Tarragona en el seu nomenament com a president del comitè d’honor dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

També hi formen part el president del govern, Mariano Rajoy; el president de la Generalitat, Artur Mas; diferents ministres de l’Estat; el president de la Diputació, Josep Poblet; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; diferents presidents del món empresarial tarragoní; i el nostre alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

El president del Consell Superior de l’Esport, Miquel Cardenal, diu que l’Estat nega tenir cap mena d’obligació econòmica amb els jocs del 2017. En Miquel Cardenal cal que consulti hemeroteques. Ja ho va dir el rei, Felip VI, treballant junts es podent aconseguir grans fites.

Endavant, Tarragona!

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Ulldemolins no cuida el turisme

El diumenge passat vaig anar amb uns amics a Ulldemolins, un poble molt autèntic de la part del Priorat més desconegut, i vaig aprofitar el matí per passejar pels seus animats carrers i comprar els seus excel·lents productes de la terra com oli i vi.

A l’hora de dinar vam desplaçar-nos a l’ermita de Santa Magdalena, que ja coneixia per la seva bona situació al peu de la muntanya de Montsant i per la frescor i qualitat de les seves abundants fonts. El lloc estava molt animat amb un munt de grups i famílies dinant a les nombroses taules de pícnic que hi ha al costat de l’ermita. Fins aquí tot bé. El problema va sorgir quan ens vam dirigir a una font per refrescar-nos. No hi havia ni gota d’aigua! Ni a les fonts, ni a l’ermita ni als lavabos que hi havia al costat, que lògicament estaven fets (amb perdó) una merda. Algú ens va dir que l’Ajuntament havia tallat l’aigua per estalviar...

La veritat és que ningú allí present entenia com és possible que en un lloc públic, on la gent paga per estar-hi, un lloc per menjar i un lloc on les persones necessiten anar al servei, no hi hagués com a mínim una aixeta operativa per als ‘serveis mínims’.

Gent del país ens van dir que no havien vist mai aquell lloc sense aigua. Allí hi havia adults però també nens i fins i tot nadons, en ple estiu, sense una gota d’aigua per poder beure... Això és normal? És que a l’alcalde d’Ulldemolins no li interessa promocionar el turisme? Senyors, aquests detalls bàsics s’han de cuidar...

Pere Valls Ortega

(Tarragona)

Sentido de la fiesta semanal

La alusión del papa Francisco a la fiesta semanal, enraizada en la familia, viene a poner en su sitio el absurdo debate abierto en algunos países influidos por el ultraliberalismo, sobre la supresión de las fiestas, incluidos los domingos, para favorecer las actividades económicas, algo que ni siquiera se ha pensado en otros lugares que se mantienen fieles a sus tradiciones religiosas, como el mundo musulmán. Y resulta evidente, como puso de manifiesto el Papa, la existencia de esclavos del trabajo que obsesionados con el beneficio económico que, incluso, amenaza los biorritmos humanos.

El sentido de la fiesta, en definitiva, supone volver la mirada, con gratitud, hacia el fruto de nuestro propio esfuerzo para celebrar que Dios lo haya hecho posible. Y ahí está abierto, con todo su esplendor, ese otro factor que define la familia: el de la oración que no es otra cosa que hablarle a Dios como Padre que nos ama por encima de todas las cosas.

Jesús Mez

(Girona)

Temas: