Capçanes i els Arrossaires del Delta s'uneixen amb Nulles pel Vinitfest

El 31 de juliol la Catedral del Vi de Nulles acollirà la quarta edició d´aquesta festa del món vinícola

Tres cooperatives del territori sumen esforços per celebrar la quarta edició del Vinitfest, la festa del món vinícola tarragoní. Els Arrossaires del Delta, coneguts per marques d’arròs com Nomen; i la cooperativa de Capçanes, destacada pels seus vins negres del Priorat; s’uniran a la de Nulles per oferir el 31 de juliol un maridatge de gastronomia, música i cultura.

La Catedral del Vi de Nulles, celler modernista datat de l’any 1917, serà l’escenari de l’esdeveniment. Concretament, la festa comptarà amb un tast de vins d’Adernats, de la cooperativa de Nulles; i un parell de negres de la de Capçanes.

A més a més, es comptarà amb la gastronomia local de la mà de restauradors com Àngel Soler, de Ca l’Àngel; el xef de cuina fusió del Portal 22, Joan Castells; el cap de cuina de la Cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre; i la geladeria La Ibense amb un gelat fet a base de vi Adernats.

Segons el gerent dels Arrossaires, Enric Batlle, aquesta vol ser una mostra de la «unió d’aquest sector», mentre que el de la cooperativa de Capçanes, Joan Maria Sabaté, va destacar ahir a la presentació la importància de les cooperatives en el desenvolupament del territori. «Tenim un grau de competitivitat molt alt», va remarcar.

Més enllà del vi i la gastronomia, la música també tindrà un paper rellevant en el Vinitfest. En total, dues agrupacions musicals seran les encarregades d’ambientar la vetllada a través de quatre actuacions. D’una banda, els cambrilencs Betzuca amenitzaran l’espai més festiu de la nit: un pati entre tines i una paret de pedra que recordarà un clàssic envelat.

De l’altra, els tarragonins Stromboli Jazz Band seran els protagonistes de l’acte d’inauguració, el de clausura i també d’un espai que estarà ambientat com un cafè de principis del segle XX. De fet, tal com va destacar un dels organitzadors del Vinitfest, Adam Albert, l’esdeveniment pretén representar els inicis del cooperativisme i la cultura popular del segle XX. És per aquest motiu que tots els racons de la Catedral del Vi estaran ambientats d’època per l’ocasió. «És una festa que es fa pel poble i per la gent que ha treballat la terra», va explicar Albert.

El Vinitfest, que començarà a partir de les deu de la nit, també comptarà amb la participació de diferents artistes plàstics de la zona, com la pintora Sara Dalmau, la il·lustradora Jèssica Llagostera o els grafits de Miquel 75 & Emma Folch.

Temas: