A debat el present i el futur del Polígon Industrial de Valls

Han pres part de l’acte una vuitantena de persones vinculades al Polígon

30 abril 2024 14:34 | Actualizado a 30 abril 2024 14:39
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dimarts 30 d’abril ha tingut lloc a l’Hotel Class de Valls l’acte empresarial d’anàlisi i debat sobre el Polígon Industrial de Valls organitzat per l’ASSEM, l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de Valls. L’acte ha comptat amb una taula rodona i esmorzar networking per a tots els assistents.

El vicepresident de l’ASSEM, Jordi Andreu Ribas, ha obert l’acte i ha agraït al president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, la disposició de tots els serveis de l’ens, i en especial, la prestació i col·laboració de tot el seu personal. Actualment, la Cambra és el paraigua de l’actual associació i la dinamitzadora de l’actual Junta. Andreu ha destacat la feinada que ha fet l’actual junta executiva de l’ASSEM, «una feina altruista i vocacional que és un exemple d’activisme empresarial», ha dit.

El vicepresident de l’ASSEM, també ha puntualitzat que “el Polígon de Valls és el pol de generació econòmica i d’ocupació de la ciutat i gràcies a la tasca que s’hi desenvolupa la ciutat pot gaudir de benestar i riquesa”. Finalment, Andreu també ha fet una crida a què les empreses se sumin a l’ASSEM: «Necessitem créixer en nombre d’associats, per tal de liderar projectes pel polígon i per la ciutat que serveixin de palanca per incrementar el benestar i la situació empresarial de Valls».

$!Els integrants del debat, a la taula. Foto: Cedida

El president de la Cambra de Valls, Josep M. Rovira, ha agraït als presents l’assistència a l’acte i ha felicitat la Junta de l’ASSEM per la feina que s’ha fet i per les ganes de liderar una associació que té per endavant grans reptes de futur, amb la finalitat de situar el Polígon Industrial de Valls en tot un referent econòmic, social, cultural i sostenible.

Tot seguit, s’ha iniciat la taula rodona, moderada per Sílvia Solanellas, coordinadora estratègica de l’UPIC. Aquesta ha comptat amb les intervencions de Josep M.Barberà, director d’ITPSA, Indústria Tècnica Pecuària; Albert Roch, director de Kellogg’s; Sergi Rovira, director de Valls Química; Rosa Rovira, regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls; i Jaume Torrens, director d’operacions i logística d’IKEA.

Durant el col·loqui s’ha parlat del present i del futur del Polígon Industrial de Valls, la importància de tenir un polígon eco-sostenible, apostant per les energies renovables, la mobilitat compartida, la descarbonització i l’economia circular, així com també la importància de tenir espais bonics i amb serveis a les persones, amb la finalitat de tenir un Polígon industrial més humà, amb talent, i tecnològicament avançat.

$!La sala, llena durante el debate. Foto: Cedida

Durant l’acte també s’ha mencionat l’estudi de Diagnosi de l’estat actual del Polígon Industrial de Valls i pla d’acció per la seva dinamització, realitzat per l’UPIC, Unió de Polígons Industrials de Catalunya. Un estudi que farà possible detectar quines són les mancances, les problemàtiques i la situació actual i proposar accions de millora per tal que les administracions competents les puguin desenvolupar.

En definitiva, un estudi que servirà de palanca per al lideratge de nous projectes amb l’objectiu d’aconseguir un polígon de referència eco-sostenible. Actualment, des de l’ASSEM, s’està pendent que es facin les actualitzacions corresponents per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Valls per elaborar un pla consensuat amb les millores. L’estudi s’ha dut gràcies a una subvenció obtinguda de la Generalitat i la Unió Europea, i de l’IMDL Vallsgenera.

La clausura de l’acte ha estat a càrrec d’Artur Pascual, secretari de l’ASSEM. Tot seguit, ha tingut lloc un esmorzar networking per a tots els participants.

Comentarios
Multimedia Diari